Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2022 o 10:30
Čas čítania 0:56
Martin Mičuda

Cupra Formentor aj Ateca prichádzajú v špeciálnej edícii, ktorá docieli ešte väčší štýl a exkluzivitu

Cupra Formentor aj Ateca prichádzajú v špeciálnej edícii, ktorá docieli ešte väčší štýl a exkluzivitu
Zdroj: Cupra
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY CUPRA
Uložiť Uložené

Tribe Edition je zameraná na estetickú stránku SUV modelov.

Mladučká automobilka Cupra zaznamenáva posledné roky najmä vďaka vlastnému modelu v Európe obrovský úspech. Atraktívny Formentor totiž s logami značky Seat nekúpiš. Nemenej zaujímavé sú aj športové verzie vozidiel Leon či Ateca. Najnovšie sa španielsky výrobca hlási o slovo špeciálnou edíciou Tribe Edition, ktorá ešte viac pridáva na atraktivite modelov Formentor a Ateca.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021 o 15:31

Tentoraz vylepšili len vzhľad auta, ktorý navrhlo dizajnové oddelenie priamo v Barcelone. Dobre známe SUV modely je tak možné individuálne opticky vyšperkovať. Tribe Edition zabalilo nápisy do tmavého chrómu, chladič má matnú čiernu masku, ako aj kryty spätných zrkadiel či všetky exteriérové ozdobné lišty, a v prípade Formentora aj efektné 19" disky. Naopak, Ateca Tribe Edition dostala až 20" disky, ktoré kombinujú matný čierny a medený odtieň.

Cupra, Formentor, Ateca,
Zdroj: Cupra

Exteriér je možné doplniť o individuálne laky karosérie – sivý Cliff Grey alebo čierny Midnight Black pre Formentor a Magic Black či Dark Camouflage pre Atecu. Tá navyše disponuje aj bronzovými strmeňmi brzdovej sústavy Brembo. V interiéri sú spoločným znakom edície v oboch modeloch kovové pedále v odtieni tmavého hliníka, športové sedadlá potiahnuté mikrovláknom Dinamica a kožou Nappa a niekoľko nových vzorov na samotnom čalúnení.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021 o 14:30

Formentor aj Ateca vo vyhotovení Tribe Edition začnú vyrábať ešte v závere tohto roka. Vzhľadom na to, že Formentor je na rozdiel od Atecy k dispozícii aj v oveľa slabších motorických verziách (dokonca aj s TDI), špeciálnu edíciu bude možné skombinovať výhradne s verziami VZ, čiže s motormi s výkonom minimálne 245 koní.

Cupra, Formentor, Ateca,Cupra, Formentor, Ateca,Cupra, Formentor, Ateca,Cupra, Formentor, Ateca,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia