Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2022, 17:37
Čas čítania 1:21
Denisa Šútorová

Značka MAC Cosmetics hlási návrat tohto trendu zo začiatku milénia. Hovorí ti niečo #washeddenim?

MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Toto líčenie si vyžaduje iba jeden jediný produkt: modrý očný tieň.

To, že denim je hitom tejto sezóny rovnako v móde, ako aj kráse, dokazuje najnovší a virálny trend líčenia očí s názvom „vypratý denim“. Svetlomodré očné tiene pobláznili hollywoodske celebrity a v neposlednom rade aj ich fanúšikov.

Za to, že sa tento druh líčenia nachádza na zozname horúcich trendov, môže práve kozmetická značka MAC Cosmetics. Cat Quinnová, ktorá má v MAC pod palcom oddelenie trendov, v rozhovore pre Popsugar povedala, že tento farebný trend líčenia očí je inšpirovaný návratom denimu do sveta módy po pandémii. Na Instagrame a Tiktoku ho nájdeš pod hashtagmi „mactrend“ alebo „washeddenim“.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by POPSUGAR Beauty (@popsugarbeauty)

„Sme uprostred denimovej revolúcie,“ hovorí Quinnová. „Po prvý raz od začiatku 21. storočia sú kanadské tuxedá považované za elegantné a svetlý denim sa zmenil z denného ležérneho outfitu na outfit hodný červeného koberca,“ dodáva.

Džínsovinu, ktorá je v centre pozornosti, nedávno na červenom koberci cien CMA prevetrala aj speváčka Katy Perry, ktorá sa ukázala v rifliach značky Marques’ Almeida. Herečka Jodie Turner-Smith si na filmový festival v Benátkach zase obliekla šaty Balmain s efektom vypratého denimu, ku ktorým zladila modré očné linky.

Kendall Jenner je dokonalým príkladom prirodzeného obočia. Pri obočku sa nie vždy oplatí riadiť trendmi, ale skôr staviť na to, čo sa hodí k typu tváre či líčeniu, ktoré preferuješ.
Kendall Jenner je dokonalým príkladom prirodzeného obočia. Pri obočku sa nie vždy oplatí riadiť trendmi, ale skôr staviť na to, čo sa hodí k typu tváre či líčeniu, ktoré preferuješ. Zdroj: Instagram/Kendall Jenner


Mejkap inšpirovaný „vypratým denimom“ krášli aj obal posledného albumu Taylor Swift Midnights. V tomto trende však nezaostávajú ani Kendall Jenner či Hailey Bieber. Stačí ti toľko dôkazov?

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Ako ďalej Quinnová prezradila pre Popsugar, podobne ako samotné džínsy, aj denimový mejkap je veľmi univerzálny a ľahko ho zladíš takmer k všetkým outfitom. Rovnako sa dá veľmi ľahko vytvoriť bez toho, aby si musela navštíviť make-up artistu. Toto líčenie si vyžaduje iba jeden jediný produkt: modrý očný tieň. Štetcom alebo prstom si ho jemne rozotrieš na viečku a prejdeš ním až pod spodnú líniu mihalníc.

Popredná make-up artistka z MAC Cosmetics ti k takémuto líčeniu očí odporúča neutrálny rúž a matnú pleť. Výrazne ťa vystríha pred žiarivou pokožkou a tmavými perami. Hranica medzi HOT a NOT je tenká. Ak budeš postupovať podľa nej, s denimovým líčením je vraj ťažké nevyzerať cool!

Anketa:
Vyskúš toto líčenie?
Vyzerá to cool!
V líčení preferujem neutrálne farby.
Vyzerá to cool!
36 %
V líčení preferujem neutrálne farby.
64 %
Domov
Zdieľať
Diskusia