Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2022, 20:30
Čas čítania 3:32
Denisa Šútorová

9 zaujímavostí o Miley Cyrus: Koľko má na tele tetovaní, kde brigádovala a aké je jej skutočné meno?

9 zaujímavostí o Miley Cyrus: Koľko má na tele tetovaní, kde brigádovala a aké je jej skutočné meno?
Zdroj: Getty Images/James Devaney
ZAUJÍMAVOSTI MILEY CYRUS SPEVÁCI A SPEVÁČKY
Uložiť Uložené

„Pamätám si, ako som svojej mame povedala, že obdivujem ženy iným spôsobom. A ona sa ma spýtala, čo to znamená. A ja som povedala, milujem ich. Milujem ich rovnako ako chlapcov,“ priznáva Miley Cyrus.

Americká speváčka, herečka a rebelka Miley Cyrus oslávila 23 novembra 30. narodeniny. Akoby to bolo včera, keď sme na Disney Channel fičali na piesňach od Hannah Montany.

Počas dvoch desaťročí v centre pozornosti si okrem prestížnych hudobných cien vrátane MTV Music Awards a prvých priečok v hudobnom rebríčku Billboard stihla Miley prejsť aj zmenou identity či rozvodom s Liamom Hemsworthom, ktorého vymenila za ženu. V článku ti prinášame 9 zaujímavých faktov, ktoré si možno o neskrotnej americkej hviezde nevedel.

V Refresheri ti radi prinášame zaujímavé príbehy zo sveta šoubiznisu. Ak ťa bavia články o inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v umeleckom priemysle či v kultúre, staň sa členom klubu Refresher+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

1. Miley nemala byť Hannah Montana

Napriek tomu, že svoju kariéru naštartovala seriálom Hannah Montana, pôvodne ňou vôbec nemala byť. Ako uvádza Rolling Stone, Miley Cyrus sa uchádzala o vedľajšiu úlohu kamarátky Hannah Montany Lilly, ktorú napokon stvárňovala herečka Emily Osment.

Producentov však zaujala natoľko, že si ju okamžite vedeli predstaviť v hlavnej úlohe. Zároveň nad jej obsadením váhali pre mladistvý vek (v tom čase mala len 11). Vyššie sily napokon rozhodli a po niekoľkých kastingoch a kamerových skúškach získala Miley svoju životnú rolu.

Miley Cyrus
Zdroj: Presley Ann/WireImage

2. Miley nie je jej skutočné meno

Svet ju pozná ako Miley, americká hviezda sa však narodila pod menom Destiny Hope. Treba uznať, že sa s tým rodičia naozaj vyhrali. Speváčka však pod týmto menom nikdy nepôsobila a už vôbec sa tak nepredstavovala.

Prezývka Miley jej prischla vďaka otcovi Billymu a je skrátenou verziou „Smiley“ (usmievavá), keďže sa ako dieťa veľa usmievala. V roku 2008 si speváčka legálne zmenila svoje meno na Miley a s Destiny Hope sa navždy rozlúčila. Jediným členom rodiny, ktorý ju stále oslovuje Destiny, je jej babička Loretta.

3. Manželstvo s Liamom ukončila speváčkina orientácia

Miley a Liam Hemsworth mali dlhoročný a miestami búrlivý vzťah, no keď sa v roku 2018 zosobášili počas intímneho obradu vo svojom dome v Tennessee, fanúšikovia po celom svete šaleli.

Odporúčané
Lobo Ismail: Keď som nahrával hity ako Ty si moja láska, netušil som, čo spievam. Slovenčina mi znela ako štebot vtákov (Rozhovor) Lobo Ismail: Keď som nahrával hity ako Ty si moja láska, netušil som, čo spievam. Slovenčina mi znela ako štebot vtákov (Rozhovor) 18. novembra 2023, 12:30

V stave manželskom však dlho nevydržali a o dva roky nato sa v médiách objavila správa o ich rozvode. Ako Miley prezradila v interview pre E! News, dôvodom mali byť neprekonateľné rozdiely, príliš veľa hádok a spoločná trauma, ktorú dvojica zažila pri tom, ako im zhorel dom v Malibu. V piesni Midnight Sky Cyrus spieva, že nepatrí nikomu a naráža na to, že Liamovu lásku nepotrebuje. 

Manželstvo s Liamom Hemsworthom vymenila Cyrus za vzťah so ženou.
Manželstvo s Liamom Hemsworthom vymenila Cyrus za vzťah so ženou. Zdroj: Getty Images/Chris Wolf

Chvíľu na to, ako sa objavila správa o ukončení vzťahu hollywoodskej dvojice, sa však objavili aj zábery Miley, ktorá si vášnivé bozky vymieňa s Kaitlynn Carter, bývalou partnerkou Brodyho Jennera z klanu Kardashianovcov. Všetkým bolo jasné, že skutočným dôvodom rozvodu bola speváčkina sexuálna orientácia. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125709 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • S kým prišla Miley o panenstvo.
  • Ktorá celebrita jej vyfúkla lásku aj rolu vo filme.
  • Prečo ju vylúčili zo školy.
  • Ktorá hviezda inšpirovala jej album Younger Now.
Domov
Zdieľať
Diskusia