Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s televíziou Markíza. 
22. novembra 2022, 17:30
Čas čítania 2:08

Samo Trnka ako seriálový Laco sa ocitne vo funkcii riaditeľa. Posledná epizóda Pána profesora bude nabitá napätím

Samo Trnka ako seriálový Laco sa ocitne vo funkcii riaditeľa. Posledná epizóda Pána profesora bude nabitá napätím
Zdroj: TV Markíza
FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Herec nám prezradil pár zaujímavostí z natáčania. Napríklad aj to, ktorá scéna s Petrou Polnišovou bola pre neho náročná.

Seriál Pán profesor ide do finále. Dnes si budeš môcť na TV Markíza pozrieť poslednú epizódu štvrtej série, ktorá bude nabitá napätím. Potom ako sa Rácz zranil, ocitá sa opäť v nemocnici a niekto ho musí zastúpiť. Klaudia je tesne pred pôrodom, a tak riaditeľa zastúpi Laco. Ten však nie je dostatočné priebojný a vedenia školy, ani nevedno ako, sa zmocní nekompromisná ministerská úradníčka.

To sa nepáči nielen študentom, ale ani profesorom. Pomedzi to všetko sa Klaudii blíži termín pôrodu, no zdá sa, že dieťatku sa na svet ešte nechce. Preto sú obaja aj so Samom v napätí a netušia, kedy to príde. V napätí zostávajú aj študenti, konkrétne Juraj. Ten sa zamiloval do Emmy, ktorá mu však rada pripomína, že je jej dobrý kamoš. Ako to všetko dopadne, sa dozvieš už dnes o 20.30 h na televízii Markíza, v predstihu si seriál môžeš pozrieť na VOYO

tv markíza pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Predtým ti však prinášame pohľad do zákulisia obľúbeného seriálu od jedného z hercov. Komik Samo Trnka, ktorý tu stvárňuje profesora Laca, nám prezradil svoj nezabudnuteľný zážitok z natáčania, ale aj to, akú seriálovú postavu by si rád zahral. 

Laco tvorí v seriáli pár s Barbarou, ktorú hrá Petra Polnišová. Samo Trnka nám prezradil, že jedna z najťažších scén, ktorú v seriáli zažil, bola práve tá, kde sa mali herci vášnivo udobrovať v sklade. „Ja som ešte v živote nemusel na kameru vykonávať tento druh herectva. Takže som mal z toho veľký stres, lebo som mal obchytkávať veľkú slovenskú herečku Petru Polnišovú, ktorá je navyše presne môj typ,“ vysvetľuje.

Počas natáčania však zistil, že to je trochu inak. „Napokon z toho nebola rozkoš, ale poznanie, ako to v herectve funguje – to nie ja som sa cicmal s Polnišovou, to moja postava sa cicmala s jej postavou. Z nejakých príčin tento drobný rozdiel z toho berie všetok erotický náboj – ale, chvalabohu, aj rozpaky.“

tv markíza pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Zaujímalo nás preto, či by si s ňou vedel predstaviť partnerský život aj v reálnom živote. „Ja mám bujnú fantáziu, ja si viem predstaviť aj to, že som partnerom Maštalíra, ale ak je otázka, či by sme boli dobrý pár, tak to vôbec neviem posúdiť,“ odpovedá Samo Trnka, ktorý nezaprie svoju humornú stránku. 

tv markíza pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Herci sa musia často potrápiť aj s postavami, ktoré sú od ich osobnosti veľmi vzdialené. Samo Trnka prezradil, že jeho seriálová postava mu je niekedy až desivo podobná. „Aj ja som pažravý, mám v sebe aj jeho hravosť a detinskosť, a tú jeho zbabelosť a lenivosť mám tiež, akurát robím čo môžem, aby som s nimi bojoval,“ opisuje.  

Ak by si však mal vybrať, rád by si zahral mladého študenta. Priznal však, že na to nemá vzhľad ani vek. „Takže, realisticky, ešte by sa mi páčilo hrať riaditeľa. Ten chodí so Studenkovou!“

Ako to Samovi Trnkovi v role Laca pôjde, keď sa v seriáli ocitne vo funkcii riaditeľa, uvidíš dnes v Pánovi profesorovi. Prezradil nám, že skúsenosť s vyučovaním už má vďaka pedagogickej praxi na vysokej škole. „Viem úprimne povedať, že to nie je úplne otázka chcenia, ale schopností a daností. A ja, s mojou trpezlivosťou, by som učiť radšej nemal,“ dodáva so smiechom. Priznal však, že keď po tretej epizóde odišla celá trieda hercov, bolo mu za ňou smutno, akoby ju naozaj učil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia