Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. októbra 2022, 11:23
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Tomáš Maštalír: LGBTI komunita nechce nič naviac a nechce nič vaše. Herec kritizuje zaostalosť a necitlivosť ľudí

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ SPRÁVY Z DOMOVA TOMÁŠ MAŠTALÍR VRAŽDA PRED TEPLÁRŇOU
Uložiť Uložené

Maštalír sa pridal ku kolegom, ktorí podporili práva LGBT+ komunity.

Tomáš Maštalír sa prostredníctvom TV Markíza vyjadril k právam LGBT+ komunity a pridal sa tak k hereckým kolegyniam Táni Pauhófovej a Zdene Studenkovej. Sériou videí známe osobnosti reagujú na vraždu dvoch ľudí z LGBT+ komunity pred barom Tepláreň a na nedostatočné práva LGBT+ ľudí na Slovensku.

„LGBTI komunita nechce nič naviac a nechce nič vaše. Nechce viac z vášho životného priestoru, nechcú viac pozornosti, nechcú viac z vašich peňazí, nechcú viac z vášho jedla. Nechcú mať väčšia práva. Chcú len, aby ich mali rovnaké. Také jednoduché to je,“ vyjadril sa herec.

Odporúčané
Česi v 6 mestách podporili LGBT+ komunitu na Slovensku. Na protestoch odsúdili vraždu pred barom Tepláreň Česi v 6 mestách podporili LGBT+ komunitu na Slovensku. Na protestoch odsúdili vraždu pred barom Tepláreň 22. októbra 2022, 9:44

Pozastavil sa aj nad tým, ako môžu byť ľudia v 21. storočí takí zaostalí a necitliví, že túto skutočnosť nechápu. „Nechcem žiť v krajine, kde je inakosť braná ako ťažký spoločenský hriech. Nie sme všetci rovnakí. Nikdy sme neboli a ani nebudeme. To však neznamená, že by mal niekto menšie právo na tento svet alebo život v ňom. Také jednoduché to je,“ dodal na záver herec.

Vraždu pred barom Tepláreň na pôde Európskeho parlamentu nedávno odsúdila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Útok bol podľa jej názoru smerovaný nielen na LGBT+ komunitu, ale všetkých Slovákov. „Pretože zločiny z nenávisti sa vždy zameriavajú na samotnú podstatu našej spoločnosti,“ objasnila svoje slová hlava štátu.

Anketa:
Čo povieš na slová Tomáša Maštalíra?
Súhlasím so všetkým, čo povedal.
Súhlasím s nimi, ale mám zopár výhrad.
Vôbec nesúhlasím.
Súhlasím so všetkým, čo povedal.
80 %
520 Hlasov
Súhlasím s nimi, ale mám zopár výhrad.
8 %
49 Hlasov
Vôbec nesúhlasím.
12 %
80 Hlasov
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Televízia Markíza (@tvmarkizaofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia