Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2022, 9:44
Čas čítania 0:30
Jakub Paulík

Česi v 6 mestách podporili LGBT+ komunitu na Slovensku. Na protestoch odsúdili vraždu pred barom Tepláreň

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ SPRÁVY Z DOMOVA VRAŽDA PRED TEPLÁRŇOU
Uložiť Uložené

Zhromaždenie sa konalo v Prahe a v ďalších piatich mestách Česka.

Obyvatelia susedného Česka na dvojitú vraždu z Bratislavy zareagovali protestami v šiestich mestách vrátane Prahy a Brna. Účastníci odsúdili čin strelca, ktorý na Zámockej ulici zastrelil dvoch ľudí. Podľa iDnes.cz sa v Prahe na zhromaždení stretli stovky demonštrantov, ktorí pochodovali smerom k slovenskej ambasáde.

Odporúčané
Obavy, že sa streľba z Bratislavy zopakuje, sú na mieste, tvrdí expert. Útočník si po vraždách užíval pozornosť (Rozhovor) Obavy, že sa streľba z Bratislavy zopakuje, sú na mieste, tvrdí expert. Útočník si po vraždách užíval pozornosť (Rozhovor) 13. októbra 2022, 15:30

Sprievod sa obišiel bez konfliktov a účastníci pri veľvyslanectve položili za obete sviečky. Demonštranti na transparentoch niesli aj citáciu prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá zdôraznila, že nešlo len o útok na queer komunitu, ale na nás všetkých.

Česká komunita LGBT+ zo strachu, že by sa podobný útok mohol zopakovať v ich krajine, zaslala poslaneckej Snemovni a vláde výzvu, aby legislatívne zabezpečila vyššiu ochranu LGBT+ osôb. V Česku na rozdiel od Slovenska schválili inštitút registrovaného partnerstva, ktoré dlhodobo žiada LGBT+ komunita na Slovensku, už v roku 2006.

Domov
Zdieľať
Diskusia