Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti QORPO Game Studio.
16. novembra 2022, 15:30
Čas čítania 2:39
Sponzorovaný obsah

V slovenskom hernom štúdiu pracujú vývojári Call of Duty. Staň sa súčasťou tímu aj ty

TECH HRY PRÁCA
Uložiť Uložené

QORPO Game Studio ti ponúka možnosť podieľať sa na vývoji podobných projektov v budúcnosti.

QORPO Game Studio je popredné herné štúdio zo Slovenska a jeho tím vývojárov aktívne spolupracuje so svetovo známymi štúdiami. Dokonca má aj zamestnancov, ktorí v minulosti pracovali pre UbiSoft, GameLoft, EA Games či Riot Games. Zameriavajú sa na vývoj hier v Unreal Engine 5 s podporou blockchainovej technológie. Štúdio sa dostalo do povedomia po uvedení prvého slovenského NFT marketplace s názvom QORPO Market, ktorý zožal úspech vďaka NFT kolekciám s Kontrafaktom, so Separom či s Momom.

Po populárnych NFT sa pustili do svojho pilotného projektu a vytvorili Citizen Conflict. Táto hra je prvá slovenská multiplayerová „strieľačka“ vytvorená v Unreal Engine 5. O Citizen Conflicte ti nehovoríme iba preto, že je to zaujímavá herná novinka, ktorá vznikla na Slovensku. QORPO Game Studio ti ponúka možnosť podieľať sa na vývoji podobných projektov v budúcnosti. 

zisti viac

Kvalitné hry sa tvoria aj na Slovensku

V hre Citizen Conflict sa ocitneš na dystopicko-futuristickom mieste Ether Island, ktoré nápadito pripomína Bratislavu. Tvojou úlohou bude zvyšovať svoju úroveň a postupne sa tak prebojovať z najchudobnejšieho Distriktu 10 až na vrchol v Distrikte 1. Prvý oficiálny alpha test by mal uzrieť svetlo sveta už koncom roka 2022 na gaming show v Dubaji.

Na tomto dystopickom svete pracuje momentálne sto ľudí, pričom 70 percent tímu je zo Slovenska. „Kvalitná multiplayerová strieľačka bola náš detský sen. Obmedzovali nás len skúsenosti tímu. Teraz nám to už nerobí problém, môžeme tvoriť podľa vlastných pravidiel, čo sme si vysnívali,“ komentuje Rastislav Bakala, CEO a zakladateľ QORPO Game Studia. Vieš si predstaviť, že by si pracoval na hre ako Citizen Conflict a predstavoval ju svetovým štúdiám a známym gamerom v Dubaji? 

qoproqoproqoproqopro
Zobraziť galériu
(6)

Ambície štúdia sa s hrou Citizen Conflict nekončia. Momentálne hľadajú ľudí prevažne na developerské miesta, konkrétne špecialistov pre C++ a Unreal Engine či dizajnérov, ktorí sa budú podieľať na samotnom vývoji hier. Ak je tvorba hier pre teba veľkou neznámou, nezúfaj. Do tímu hľadajú aj ľudí so skúsenosťami z marketingu, ktorí žijú svetom gamingu – copywriterov, obchodníkov, grafikov či UX a UI umelcov. 

Nemáš rád stereotyp a chceš sa neustále posúvať? V QORPO Game Studiu ti predplatia potrebné odborné kurzy, aby si mohol rozširovať svoje vedomosti či skills. Okrem toho neustále pracujú na nových projektoch a ocenia prílev tvojich kreatívnych nápadov. V prípade potreby ti pomôžu s relokáciou.

„V rámci nášho hiringu uprednostníme šikovných ľudí zo Slovenska, chceme tak podporiť rozvoj a uplatnenie v hernom priemysle v krajine. Zároveň sme si všimli, že náš tím efektívnejšie pracuje, keď sme pokope v office na spoločnom brainstormingu,“ vysvetľuje David Achberger, CMO QORPO Game Studia.

pozri si všetky voľné miesta
qopro
Zdroj: QORPO

Práca v OQRPO Game Studiu ti umožní spoznať vývoj hier a technológií aj v globálnom meradle, pretože sa pravidelne zúčastňujú na herných a crypto konferenciách. Je možné, že súčasťou tvojej práce bude cestovanie po svete. „Konferencie sú momentálne najlepšia cesta na získanie dôležitých kontaktov a vytváranie partnerstiev. V našom tíme sa vďaka tomu podarilo nadviazať spoluprácu napríklad s tvorcami Tekkenu, Final Fantasy alebo Call of Duty. Teraz sú už neoddeliteľnou súčasťou nášho štúdia,“ hovorí David Achberger. Na druhej strane hľadajú aj profesionálov z AAA štúdií, ktorí prinesú skúsenosti veľkých vývojárov. Doposiaľ sa im podarilo prilákať ľudí z Gameloftu, Riotu či EA. Ľudia, ktorí pracovali na svetovo známych hrách, môžu byť tvoji budúci kolegovia. 

Presné odporúčania, ako začať s prácou v oblasti gamingu, asi nenájdeš. „Aby si bol úspešný, musíš spojiť prácu so záľubou. Gaming je pre ítečkára akési prirodzené prepojenie,“ komentuje Boris Klukan, CTO QORPO Game Studia. „Išiel som skôr cestou praxe. V rámci vlastného záujmu som si študoval rôzne herné enginy a zaužívané techniky. Herný svet mi otvorilo až naše štúdio,“ dopĺňa Klukan. 

qopro
Zdroj: QORPO

Podľa Davida Achbergera na Slovensku nie sú ešte vytvorené ideálne podmienky pre štúdiá a ľudí, ktorí sa chcú venovať hernému priemyslu. „Najbližšie sa asi vyslovene game developement rieši v Brne na Masarykovej univerzite. Musíme však povedať, že aj u nás už vznikajú zaujímavé firmy a projekty. Sme hrdí, že do tejto skupiny patríme aj my,“ dodáva Achberger. Ak ťa pripravovaná novinka zaujíma, na Linktree projektu nájdeš všetky aktuálne informácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia