Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2022, 9:30
Čas čítania 5:57
Martin Adam Pavlík

Vedel si, že Elton John hral na Tyršáku, Limp Bizkit v Seredi či The Offspring v Terchovej? Tieto koncerty sa už nezopakujú

Vedel si, že Elton John hral na Tyršáku, Limp Bizkit v Seredi či The Offspring v Terchovej? Tieto koncerty sa už nezopakujú
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
HUDBA ELTON JOHN GUNS N’ ROSES KONCERTY LOVESTREAM FESTIVAL SLOVENSKO TOPFEST
Uložiť Uložené

Poď sa s nami zviesť na vlne nostalgie a pripomeň si legendárne slovenské koncerty svetoznámych kapiel a interpretov.

Ako sme informovali začiatkom novembra, herec a hudobník Johnny Depp budúci rok v júni vystúpi s kapelou Hollywood Vampires, v ktorej hrá na gitare, na Slovensku. Nepôjde však o Bratislavu, ako si určite mnohí hneď mysleli. Depp vystúpi na poli vo Zvolenskej Slatine, kde sa v minulosti predstavili už aj kapely ako Helloween, Hammerfall či Cradle of Filth.

Medzi americkými „Vampírmi“ je aj kráľ shock rocku Alice Cooper či Joe Perry z legendárnej hardrockovej skupiny Aerosmith. Ak ťa mená či miesto konania prekvapili, poďme si pripomenúť, aké veľké kapely či svetoznámi interpreti u nás už v minulosti hrali, na akých „bizarných“ či nečakaných miestach a ako to vyzeralo. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Profi Event (@profi_event_slovakia)

Metallica a fiasko na štadióne Inter

Dnes to znie ako science-fiction, ale thrash metalová legenda z Los Angeles vystúpila aj na Slovensku, a to 8. júna 1993 v hlavnom meste, konkrétne na bývalom štadióne Inter. Koncertovať s nimi mali aj Alice In Chains, no nakoniec namiesto nich zahrali Megadeth.

Ako povedal najznámejší slovenský metalista Rudi Rus z Rádia FM pre Metalshop TV, výsledok bol taký, že prišlo len zhruba 8-tisíc ľudí, čo bolo vtedy vzhľadom na veľkosť kapely zarážajúco a žalostne málo, čo si hudobníci nepochybne všimli. Len dva roky predtým sa totiž na kapelu prišlo v Moskve pozrieť 1,5 milióna ľudí.

Fanúšikovia ani neverili, že kapela v rámci celosvetového turné v Bratislave skutočne vystúpi, a šli teda radšej na koncerty v susedom Česku či Rakúsku. Možno aj to je dôvodom, prečo sa metalové kvarteto na čele s Jamesom Hetfieldom na Slovensko už nikdy nevrátilo a možno sa už ani nevráti. Koniec koncov dnes už vypredáva tie najväčšie štadióny, kde ich bežne víta minimálne 50-tisícový dav nadšencov.  

Iron Maiden a chaos v Banskej Bystrici

Šiesteho júna roku 2000 boli všetci slovenskí milovníci tvrdej hudby v totálnom vytržení. Svojou návštevou ich totiž potešili britskí heavymetalisti Iron Maiden v Banskej Bystrici. Ako píše portál Bystrica24, všetko sa však pred koncertom trochu zvrtlo, keďže sa medzi tisíckami čakajúcich našli aj odvážni exhibicionisti, ktorí sa nahí škriabali na okolitý plot či lampy, čo zamestnalo bezpečnostnú službu.

Všetko skomplikoval aj nepríjemný dážď, pre ktorý ľudia vyťahovali dáždniky (tie dnes už z bezpečnostných dôvodov na koncertoch nie sú povolené) či pršiplášte. Brány sa navyše otvorili o dve hodiny neskôr, než informovali organizátori.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124541 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Na ktorý bratislavský koncert prišlo odhadom až 60-tisíc ľudí.
  • Ktorú kapelu mal problém usporiadateľ zaplatiť. 
  • Ktorá kapela cestovala z Bratislavy do Nového Mesta nad Váhom ôsmimi luxusnými limuzínami.
  • Ktorá legendárna kapela zahrala v Piešťanoch až 165-minútový koncert.
  • Ktorá kapela vyslala ešte štyri dni pred svojím koncertom na Slovensko 32 kamiónov.  
Domov
Zdieľať
Diskusia