Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou TV Markíza. 
8. novembra 2022, 15:30
Čas čítania 1:22

V dnešnej epizóde seriálu Pána profesora uvidíš dve slovenské herecké legendy. Prezradili nám, ako sa im páčilo natáčanie

FILMY A SERIÁLY HEREČKY PÁN PROFESOR SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Poznáš tieto dobre známe herečky?

Seriál Pán profesor je známy tým, že sa v ňom pravidelne objavujú v rolách študentov či iných postáv známe tváre. Mohol si tu vidieť rapera Ega, Moma, ale aj športovca Filipa Šeba a mnohé herecké legendy. Tentokrát uvidíš v epizóde slovenské herecké legendy – Božidaru Turzonovovú a Zuzanu Kocúrikovú.  

božidara turzonovová pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Božidara Turzonovová stvárňuje v seriáli babku študentky Niky Etelu. Dočasne ju zamestnajú ako záskok Ireny, ktorá je asistentkou riaditeľa. Etela má však Alzheimerovu chorobu, čo výrazne komplikuje jej prácu. Jej zdravotný stav sa výrazne zhoršuje a prináša tak do seriálu dojímavé momenty s dôrazom na to, že život je nielen o spomienkach, ale aj o prítomných momentoch, na ktoré často zabúdame. 

Herečka Zuzana Kocúriková stvárňuje v seriáli matku profesora Sama. Pre Refresher prezradila, že s Tomášom Maštalírom hráva aj v divadle a práve účinkovanie v seriáli, ktorý sa zaoberá témami každodenného života, je pre ňu príjemnou zmenou.

pán profesor
Zuzana Kocúriková stvárni v seriáli Samovu mamu. Zdroj: TV Markíza

Z rozhovorov s mladými hercami vieme, že im občas Tomáš Maštalír zvykne poradiť a pomôcť pri hraní. Zaujímalo nás, či sa k nim správa podobne. Hercov a herečky prirovnáva k rodine. „To je strašný rozdiel oproti tomu, keď som ja pred 50 rokmi nastupovala do divadla, vtedy tí bardi mali pred sebou takú bariéru a mladí ľudia k nim obrovský obdiv a nedovoľovali si opýtať sa ich niečo, alebo tak. Dnes je to úplne samozrejmé, že sa vekové hranice stierajú. Závisí to od kolektívu ľudí, tí, keď si vzájomne rozumejú, tak starí určite veľmi radi pomáhajú mladým. A mladí si veľmi radi nechajú poradiť od starších,“ vysvetľuje.

Mladší herci si nechali poradiť v aktuálnej epizóde aj od Božidary Turzonovovej. Herečka pre Refresher povedala, že šlo len o maličkosti: „Moja vnučka Niki, ktorú hrá Kristína Spáčová, je herečka z VŠMU, ktorú nedávno skončila, a jej priateľ Kristián (Gregor Hraška), tak sú obaja veľmi inteligentní a pracovalo sa mi s nimi veľmi dobre,“ opisuje účinkovanie v seriáli.

pán profesor
Božidara Turzonovová sa ako babka Etela v epizóde ocitne aj v nemocnici. Zdroj: TV Markíza

Ako to celé vyzerá na televíznej obrazovke, si budeš môcť pozrieť už dnes o 20.30 h na TV Markíza. Ak si nedočkavý, stačí kliknúť na VOYO a môžeš pozerať aktuálnu epizódu už teraz. 

Domov
Zdieľať
Diskusia