Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. novembra 2022, 11:32
Čas čítania 1:06
Adriana Královičová

Cristiano Ronaldo kúpil najdrahší dom v Portugalsku. Rozsiahla vila ho stála 17 miliónov dolárov a chce v nej prežiť dôchodok

Cristiano Ronaldo kúpil najdrahší dom v Portugalsku. Rozsiahla vila ho stála 17 miliónov dolárov a chce v nej prežiť dôchodok
Zdroj: Property Connect/Cristiano Ronaldo
KULTÚRA CRISTIANO RONALDO INTERIÉROVÝ DIZAJN ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Najnovšia nehnuteľnosť by mohla byť jeho hniezdočkom, keď zavesí kopačky na klinec.

O futbalistovi sa začali šíriť klebety, že sa jeho pôsobiskom opäť stane Sporting Club de Portugal. Futbalová hviezda si medzitým zaobstarala luxusné sídlo vo svojej rodnej vlasti. O vile sa hovorí, že je to najdrahší dom v Portugalsku. Jeho cena je 17 miliónov dolárov, konečná cena domu po rekonštrukcii môže prekročiť sumu 20 miliónov dolárov, informuje gqindia.com.

Ronaldo je tretí najlepšie zarábajúci športovec na svete v roku 2022. Podľa Forbesu zarobil v minulom roku 60 miliónov dolárov a 55 miliónov dolárov. A počas svojej úspešnej kariéry si na účet pripísal viac ako jednu miliardu dolárov.

interiérový dizajn architektúra dizajn cristiano ronaldointeriérový dizajn architektúra dizajn cristiano ronaldointeriérový dizajn architektúra dizajn cristiano ronaldointeriérový dizajn architektúra dizajn cristiano ronaldo
Zobraziť galériu
(6)

Cristiano vlastní niekoľko lukratívnych nehnuteľností po celom svete, k tým najdrahším patrí sídlo na Madeire za 9,7 milióna dolárov. Dom vlastní taktiež v Marbelle na pobreží Costa del Sol, ten ho vyšiel 18,5 milióna dolárov.

Najnovšie investoval do sídla v Portugalsku, ktoré sa nachádza v regióne Cascais v Quinta da Marinha, jednej z najdrahších obytných oblastí v Európe. Ide o trojpodlažný dom, ktorý je vzdialený 40 km od Lisabonu, jeho vnútorná plocha má 2 720 štvorcových metrov a vonkajšia plocha 544 štvorcových metrov s množstvom otvoreného priestoru a veľkým bazénom. Vila je vybavená výťahom a solárnymi panelmi, jej garáž má kapacitu až pre 20 áut. Južne orientovaná poloha ponúka očarujúci výhľad na Atlantický oceán. Dom by mal byť hotový v roku 2023. 

Vila by mala byť pretvorená a zariadená Ronaldovou manželkou Georginou Rodriguez a priateľom Paulom Britom, ktorý navrhoval všetky Ronaldove domy. V interiéri by sa mala nachádzať exkluzívna nástenná maľba Louis Vuitton na talianskom mramore, píše gqindia.com

Slávny futbalista je najsledovanejšou osobou na Instagrame, má 493 miliónov sfollowerov. Podľa magazínu Forbes India mu jeden reklamný príspevok zarobí 19 miliónov dolárov.

Anketa:
Páči sa ti nový dom futbalovej hviezdy?
Je to nádherné.
Nezaujíma ma to.
Je to nádherné.
63 %
478 Hlasov
Nezaujíma ma to.
37 %
278 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia