Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2022, 11:30
Čas čítania 0:26
Richard Balog

KVÍZ: Vieš, komu Kanye West adresoval tieto výroky?

KVÍZ: Vieš, komu Kanye West adresoval tieto výroky?
Zdroj: AP Photo/Ashley Landis, File
HUDBA KANYE WEST KVÍZ
Uložiť Uložené

Otestuj svoje znalosti zo života rapera, ktorý má pred sebou náročné obdobie pre svoje správanie v médiách a na sociálnych sieťach.

Kanye West alebo Ye, ako znie jeho nové umelecké meno, patrí medzi najvýraznejšie osobnosti v tomto storočí, čoho dôkazom je 21 hudobných cien Grammy, množstvo hitov, ktorých texty ovládame naspamäť, ale aj úspech v odevnom priemysle. 

Odvrátenou stranou raperovho talentu je jeho správanie spojené so psychickými problémami a s bipolárnou poruchou. V médiách, na sociálnych sieťach alebo v skladbách často vystupuje negatívne a urážlivo voči členom svojej rodiny, priateľom, kolegom z hudobnej brandže, obchodným partnerom a najnovšie aj voči ľuďom iných náboženstiev, čo ho tento týždeň stálo koniec lukratívnych partnerstiev so značkami Adidas, GAP aj Balenciaga. 

Ak sleduješ Kanyeho Westa, nasledujúci kvíz, v ktorom hľadáme adresátov jeho výrokov, zvládneš ľavou zadnou.

Odporúčané
KVÍZ: Zvládneš priradiť civilné mená raperov k umeleckým pseudonymom? KVÍZ: Zvládneš priradiť civilné mená raperov k umeleckým pseudonymom? 16. septembra 2022, 15:30
Kvíz
Vieš, komu Kanye West adresoval tieto výroky?
110
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „Preslávil som tú mrchu.“
Kim Kardashian
Amber Rose
Taylor Swift
Beyoncé
Vysvetlenie
Raper v skladbe s názvom Famous použil nasledovné slová: „I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous.“ Išlo o pokračovanie konfliktu z udeľovania hudobných cien VMA, keď prerušil speváčkinu ďakovnú reč, pretože nesúhlasil s jej víťazstvom v ankete o najlepší videoklip.
210
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „Robíš narodeninové oslavy? Moja dcéra miluje Minnie Mouse...“
Deadmau5
Steve Aoki
David Guetta
Marshmello
Vysvetlenie
Deadmau5 a Ye mali konflikt po tom, čo producent elektronickej hudby obvinil rapera z krádeže programu, ktorý bol chránený autorskými právami. Ye reagoval týmto výrokom na Twitteri.
310
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „... zaobchádza so zamestnancami ako s otrokmi. LeBronovi dali miliardu, aby neutiekol.“
Coca-Cola
Nike
Beats Electronics
KIA Motors
Vysvetlenie
Raper venoval spoločnosti Nike väčšinu textu zo skladby Facts vrátane riadkov: „Nike treat employees just like slaves. Gave LeBron a billi’ not to run away.“
410
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „... sa nestará o čiernych ľudí.“
Donald Trump
Joe Biden
George W. Bush
Hillary Clintonová
Vysvetlenie
Raper venoval tento výrok vtedajšiemu prezidentovi Spojených štátov amerických v roku 2005, keď hurikán Katrina zničil mesto New Orleans.
510
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „Pozrite sa na toho k****a. Som zvedavý, či mi Instagram zruší profil z dôvodu, že som znevažoval bývalého partnera Hillary Clintonovej.“
Pete Davidson
Ray J
Kris Humphries
Nick Cannon
Vysvetlenie
Raper venoval tento výrok poslednému partnerovi svojej bývalej manželky Kim Kardashian po tom, čo potvrdili svoj vzťah.
610
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „Môžem hovoriť antisemitské veci, za to sa ma... nemôže zbaviť. A čo?“
Balenciaga
GAP
Adidas
Def Jam
Vysvetlenie
Raper venoval tento výrok spoločnosti Adidas v podcaste. Vedenie nemeckého športového giganta s Yem neskôr ukončila partnerstvo po silnom tlaku zo strany zamestnancov aj verejnosti.
710
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „... sú v skutočnosti ľudia čiernej rasy.“
Židia
Moslimovia
Členovia organizácie Kukluxklan
Ázijčania
Vysvetlenie
Raper venoval tento výrok Židom. Verejnosť aj obchodní partneri tieto slová odsúdili.
810
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „Nemám s nikým žiadny spor. Milujem všetkých, ale nesleduj moju z*****ú ženu na Instagrame.“
Pete Davidson
Travis Scott
Drake
Pusha T
Vysvetlenie
Raper venoval tento výrok kolegovi z hudobného priemyslu na Twitteri po tom, čo médiá odhalili, že začal sledovať Kim Kardashian na Instagrame.
910
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „Rozčúlil ma ten oranžový outfit. Radšej by som išiel do väzenia, ako by som v tom vyšiel na ulicu.“
Amber Rose
Kim Kardashian
Kris Jenner
Khloé Kardashian
Vysvetlenie
Raper napísal správu s týmto textom svojej bývalej manželke Kim Kardashian po tom, čo videl jej outfit od značky Prada v jednej z epizód šou The Kardashians.
1010
Komu Kanye West adresoval tento výrok? „... zomrel vo veku 28 rokov.“
Kid Cudi
Drake
J. Cole
Pete Davidson
Vysvetlenie
Raper venoval tento výrok poslednému partnerovi svojej bývalej manželky Kim Kardashian prostredníctvom fotografie na Instagrame. Išlo o klamstvo, pre ktoré dostal dočasný ban od spoločnosti Meta.
Vyhodnotiť kvíz
Domov
Zdieľať
Diskusia