Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2022, 9:30
Čas čítania 6:42
Adriana Královičová

Topmodelka Adriana Čerňanová pracuje v L. A. ako interiérová dizajnérka a architektka: Na stavbe sa vždy niečo pokazí (Rozhovor)

Topmodelka Adriana Čerňanová pracuje v L. A. ako interiérová dizajnérka a architektka: Na stavbe sa vždy niečo pokazí (Rozhovor)
KULTÚRA INTERIÉROVÝ DIZAJN MODELING ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Slovenská topmodelka sa po 10 rokoch v New Yorku presťahovala do L. A. Modeling ju nenapĺňal, rozhodla sa preto, že začne študovať interiérový dizajn a architektúru a splní si tak svoj detský sen. V budúcnosti by rada otvorila svoje vlastné štúdio.

Adriana Čerňanová si v modelingu vybudovala úspešnú kariéru. Získala kampaň legendárnej značky Wonderbra, predvádzala pre Dolce & Gabbana, Givenchy, s hercom Judom Lawom fotila kampaň pre značku Dior. Po dlhoročných skúsenostiach v modelingu sa odhodlala študovať architektúru na vysokej škole v New Yorku. Po desiatich rokoch sa presťahovala z tejto rušnej metropoly do Los Angeles.

Modelingu sa venuje stále, no už nie tak aktívne. Dnes pracuje v interiérovom štúdiu v Malibu a zariaďuje súkromné domy aj hotely.

Aj keď modeling nebol jej vysnívaná práca, dnes hovorí, že ju veľmi ovplyvnil a práve vďaka nemu získala kontakty aj ako interiérová dizajnérka a architektka. „Ten, kto pracuje v modelingu, sa veľakrát dostane na miesta, kam by sa bežne nedostal. Krásne hotely a dizajnové domy, kde sme fotili, boli veľmi inšpiratívne. Tu v L. A. sa fotí často, domy a vily sú krásne. Cestovanie vám dá veľký rozhľad vo všetkom, aj vo svete dizajnu,“ tvrdí Adriana. 

V Refresheri ti radi prinášame príbehy úspešných Slovákov. Ak ťa bavia články o architektúre a interiérovom dizajne, staň sa členom klubu Refresher+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.
Jej snom bolo pracovať v oblasti dizajnu alebo architektúry.
Jej snom bolo pracovať v oblasti dizajnu alebo architektúry. Zdroj: Adriana Čerňanová

Boli architektúra a interiérový dizajn tvojím detským snom? 

Veľa ľudí sa čuduje, že som prešla od modelingu k dizajnu a architektúre. Musím povedať, že už od malička som bola dieťa, čo rado kreslilo, maľovalo. Viedla ma k tomu mama, ktorá je veľkou milovníčkou dizajnu a dizajnérov. Modeling nebol môj sen, nechcela som to veľmi robiť. Nedávno sme mali stretávku zo strednej školy a kamaráti sa smiali, že sa mi môj naozajstný sen splnil po desiatich rokoch.

Odporúčané
Z betónovej maštale vznikol dovolenkový dom na londýnskom vidieku. Takýto výhľad z vane je sen (FOTO) Z betónovej maštale vznikol dovolenkový dom na londýnskom vidieku. Takýto výhľad z vane je sen (FOTO) 1. apríla 2024, 11:00

Pomohol ti modeling na ceste k súčasnej kariére?Určite áno, a vo veľkej miere. Ten, kto pracuje v modelingu, sa veľakrát dostane na miesta, kam by sa bežne nedostal. Krásne hotely, dizajnové domy, kde sme fotili, boli veľmi inšpiratívne. Tu v L. A. sa fotí často, domy a vily sú krásne. Cestovanie vám dá veľký rozhľad vo všetkom, aj vo svete dizajnu. Moji kamaráti z modelingovej brandže majú väčšinou dobrý vkus aj doma.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123719 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo opustila New York po 10 rokoch a odišla žiť do L. A.
  • Aké bolo štúdium architektúry a interiérového dizajnu v Amerike.
  • Či ju ovplyvnil modeling v rámci novej kariéry.
  • Čo bolo najťažšie pri jej odhodlaní začať novú kariéru.
Domov
Zdieľať
Diskusia