Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2022, 14:30
Čas čítania 4:51
Ivan Koribanič

PROFIL: Montreal Canadiens má rekordy v DNA rovnako, ako má Juraj Slafkovský. Toto je príbeh najúspešnejšieho klubu v histórii NHL

PROFIL: Montreal Canadiens má rekordy v DNA rovnako, ako má Juraj Slafkovský. Toto je príbeh najúspešnejšieho klubu v histórii NHL
Zdroj: Gettyimages
ŠPORT HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ MONTREAL CANADIENS NHL USA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Narastajúci potenciál Juraja Slafkovského, kvitnúce Stanleyho poháre, história, ktorú inde nenájdeš, a početná slovenská stopa. Toto je Montreal Canadiens.

Montreal Canadiens má dôvod na radosť. Ich draftovaná jednotka Juraj Slafkovský strelil vo svojom piatom zápase v NHL historicky prvý gól. Spravil tak v zápase proti Arizone Coyotes pri vysokej výhre 6 : 2. Juraj Slafkovský sa tak stal vo veku 18 rokov, 6 mesiacov a 22 dní najmladším Slovákom, ktorý skóroval v NHL, čím prekonal rekord Mariána Gáboríka.

Juraj Slafkovský dostáva v Montreale, zdá sa, presne taký prístup, aký potrebuje. Klub je s draftovanou jednotkou trpezlivý. Hoci pred pár dňami hokejoví odborníci v USA špekulovali, či sa Jurajovi dostáva dostatok herného času. V priemere totiž za zápas odohrá 10 minút, čo je násobne menej ako napríklad v prípade Erika Černáka či Martina Fehérváryho.

Ešte pred draftom prebiehali diskusie, či by bol pre Juraja lepším klubom New Jersey Devils alebo Montreal Canadiens. Boris Valábik počas uplynulých majstrovstiev sveta v štúdiu pre RTVS povedal, že práve Montreal je pre Slafkovského najoptimálnejším miestom na rozvoj.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

V Refresheri máme radi úspešné príbehy nielen v slovenskom športe. Aj preto ti pravidelne prinášame tie najaktuálnejšie športové články nielen z domácej, ale aj zo svetovej scény. Ak sa ti článok bude páčiť, pridaj sa do klubu REFRESHER+. Nielenže podporíš kvalitnú tvorbu, ale získaš aj neobmedzený prístup k prémiovému obsahu a takisto aj množstvo ďalších výhod.

Najviac NAJ na jednom mieste

Montreal Canadiens má za sebou najdlhšiu, no čo je najdôležitejšie, najúspešnejšiu históriu spomedzi všetkých klubov v NHL. Ako píše britannica, kanadský Montreal vznikol ešte v roku 1909 a bol súčasťou „original six,“ teda šestice klubov, ktoré položili základný kameň dnešnej NHL, vtedy Národnej hokejovej asociácie. Okrem Montrealu medzi tieto kluby patria Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, Chicago Black Hawks, Detroit Red Wings a New York Rangers.

Montreal sa od svojho vzniku prakticky nezmenil. Takmer 110 rokov nosí rovnaké dresy a farebné kombinácie na nich. Tie pozostávajú z červenej, modrej a bielej. Tieto farby sú podľa NHL dôležitou súčasťou francúzsko-kanadskej kultúry. Práve 20. storočie patrí do najúspešnejšej éry Montrealu. V týchto rokoch vyhrali všetkých 23 Stanley Cupov. To robí z Canadiens klub s najviac získanými pohármi. Druhé je Toronto Maple Leafs, ktoré ich má vo vitríne „iba“ 13, píše NHL na svojom webe.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123601 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo na jar „kvitli Stanleyho poháre“.
  • Aké všetky rekordy drží Montreal Canadiens.
  • Akú stopu má v Montreale Slovensko.
  • Ktorý hráč zo Slovákov je v Montreale najznámejší.
Domov
Zdieľať
Diskusia