Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2022 o 7:30
Čas čítania 1:39
Dominik Vetrák

Playstation a Konami chystajú 4 nové hry a nový film zo série Silent Hill. V traileroch postavám zlieza koža z tváre

Playstation a Konami chystajú 4 nové hry a nový film zo série Silent Hill. V traileroch postavám zlieza koža z tváre
Zdroj: Konami
TECH SILENT HILL HRY
Uložiť Uložené

Konami odhalilo remake Silent Hill 2 exkluzívne na PS5, mobilnú hru, cez ktorú ti budú chodiť správy od hry samotnej, či hrôzostrašný titul Silent Hill f.

Spoločnosť Konami po rokoch čakania a špekulácií oznámila rovno 4 nové hry zo série Silent Hill. Najzaujímavejším projektom je remake Silent Hillu 2, ktorý vyjde na PC a PS5 s ročnou exkluzivitou a následne sa zrejme dostane aj na konzoly Xbox.

Odporúčané
RECENZIA: A Plague Tale Requiem je adept na hru roka (PS5) RECENZIA: A Plague Tale Requiem je adept na hru roka (PS5) 17. októbra 2022 o 20:00

Hru od základov prerábajú vývojári z poľského štúdia Blooper Team. Fanúšikov však táto správa nepotešila, keďže štúdio Blooper Team v posledných rokoch vyprodukovalo priemerné hororové hry ako Blair Witch či The Medium.

Problematický je aj ich vzťah k duševným chorobám a citlivým témam, ktoré v hre The Medium spracovali dosť nešťastne. To je problém, keďže Silent Hill 2 je najmä psychologický horor o mentálnom zdraví. Fanúšikov pôvodnej série však poteší, že na remaku pracuje aj Masahiro Ito ako jeden z pôvodných dizajnérov a Akira Yamaoka ako skladateľ hudby, ktorý ju zložil aj k pôvodnej hre.

Ďalšou predstavenou hrou je Silent Hill Townfall. Bohužiaľ, veľa informácií o tomto titule nemáme. Pravdepodobne to bude menšia hra, ktorú vyvíja štúdio No Code zodpovedné za dve kvalitné príbehové hry – Stories Untold a Observation. Viac sa dozvieme budúci rok. 

Ďalším zaujímavým projektom je Silent Hill Ascension. Tvorcovia nám ho opísali ako real time interactive series. Ťažko povedať, čo konkrétne si pod tým máme predstaviť. Je možné, že pôjde o interaktívnu hru, do ktorej budeš môcť zasahovať v reálnom čase, napríklad prostredníctvom telefónu. Predstav si, že ti na mobil príde správa priamo z hry. Pravdu sa dozvieme budúci rok, keď sa tento príbeh začne. 

Ak by sme si mali vybrať, ktorá hra vyzerala v prezentácii najlepšie či najsľubnejšie, bolo by to Silent Hill f. Ide o tajomný projekt, ktorý jeho tvorcovia zo štúdia Neobards (pracovali ako podporné štúdio pri vytváraní série Resident Evil, Devil May Cry či The Avengers) odprezentovali vizuálne pôsobivým trailerom, na ktorého konci sa postave odlúpi časť tváre.

Príbeh hry napísal Ryukishi07, chválený japonský tvorca hororových príbehov, ako napríklad  Higurashi When They Cry. Odohrávať sa bude v 60. rokoch minulého storočia.

Poslednou naozaj veľmi kvalitnou hrou zo série Silent Hill bol tretí diel z roku 2003. Odvtedy spoločnosť Konami vydala niekoľko pokračovaní či vedľajších titulov, no žiadny už zďaleka nedosahoval kvality prvých troch hier, obzvlášť tej druhej, ktorá je jednou z najlepšie hodnotených hier histórie.

Fanúšikovia Silent Hillu sú teraz nepochybne šťastní. Nehovoríme však len o hráčoch. Konami totiž pracuje na filmovej adaptácii Silent Hillu 2 s názvom Return to Silent Hill s režisérom Christopheom Gansom, ktorý režíroval aj pôvodný film. Pokračovanie je v počiatočných fázach vývoja a v kinách ho uvidíme zrejme až v roku 2024.

Domov
Zdieľať
Diskusia