Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2022, 9:00
Čas čítania 2:27
Dominik Vetrák

Komentár: Marvel urobil z Hulka zvädnutého Shreka

Komentár: Marvel urobil z Hulka zvädnutého Shreka
Zdroj: Universal Pictures/Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY KOMENTÁRE MARVEL FILMY A SERIÁLY SHE-HULK
Uložiť Uložené

Prestalo ma baviť pozerať sa na múdreho Hulka.

Hulka som si naposledy užil v roku 2017, keď mal vedľajšiu rolu v snímke Thor: Ragnarok. Predtým sa mi páčil v oboch častiach Avengers a najmä vo filme The Incredible Hulk. Posledných 5 rokov to s ním však ide dolu vodou. V roku 2018 dorazila do kín komiksovka Avengers: Infinity War a Hulka sme v nej nevideli.

Urazil sa po tom, čo s ním Thanos vytrel podlahu a namiesto toho, aby sa poriadne naštval a namotivoval, sa rozhodol, že nechá zomrieť polovicu vesmíru, a riskovať, že zomrie aj on sám. Marvel si tak pripravoval pôdu na spojenie oboch postáv do Smart Hulka (múdry Hulk).

Odporúčané
World War Hulk: Seriál She-Hulk nám ukázal Skaara, syna Hulka. Kedy ho Hulk splodil a ako zmení svet Marvelu? World War Hulk: Seriál She-Hulk nám ukázal Skaara, syna Hulka. Kedy ho Hulk splodil a ako zmení svet Marvelu? 18. októbra 2022, 14:30

Smart Hulk je nudný, vizuálne nezáživný a chýba mu esencia Hulka

V Avengers: Endgame sa zjavil celkom nečakane a tvorcovia filmu vôbec nevysvetlili, ako to Banner docielil. Dokázal však spojiť Hulkovu silu a liečenie so svojím charakterom, múdrosťou a správaním.

Hulk | She-Hulk | Marvel
Zdroj: Marvel Studios

I keď to malo za následok, že Hulk zrazu komunikoval na úrovni Bannera, stratil tým dôležité charakterové črty. Zmizol jeho hnev, agresia, schopnosť bojovať, výbušnosť, húževnatosť a aj hláškovanie. 

Smart Hulk v Avengers: Endgame fungoval, no dúfal som, že sa rýchlo vráti do starej podoby. Nič také sa však nestalo a čakám na to dodnes. Medzitým už 5 rokov sledujem roztraseného Bannera, respektíve Smart Hulka, ktorý je len tieňom svojho pôvodného ja. 

Hulk | Marvel
Zdroj: Universal

Dizajn a súboje Hulka veľmi zaostávajú za filmom The Incredible Hulk

Nielenže vyzerá ako Hulk z Wishu, on sa tak aj správa. V podstate je to len Bruce Banner, ktorý meria 3 metre a je zelený. Vôbec nedokáže využiť Hulkove prednosti. Je jedno, že má silu ako Hulk, keď s ňou nedokáže zaobchádzať a možno by ho porazila aj She-Hulk, ktorá sa začala oháňať päsťami pred dvoma mesiacmi. 

Odporúčané
KOMENTÁR: Ako začínajúca novinárka viem, že nedostanem rešpekt. Musí mi stačiť kvet a bozky od predsedu KOMENTÁR: Ako začínajúca novinárka viem, že nedostanem rešpekt. Musí mi stačiť kvet a bozky od predsedu 8. marca 2024, 15:15

Jednak tak sledujem Hulka, ktorý zďaleka nevyužíva svoju silu naplno a má to vplyv aj na jeho charakter ako taký, jednak sú jeho súboje nudné. Pamätáš sa na skvelú bitku Hulka s Abomination?

Štúdio Marvel nedokázalo za 15 rokov urobiť pre jeho postavu niečo lepšie. Iste, podarilo sa im s Hulkom nakrútiť viacero podarených scén a akčných sekvencií, vždy tomu však chýbalo napätie, strach o postavu či poriadny adrenalín. V drvivej väčšine prípadov je to len o tom, ako vtipne Hulk zdecimuje svojich nepriateľov. 

Lenže posledných 5 rokov nerobí ani to. Tony Stark a Thor by si dvakrát rozmysleli, či by sa pustili do hádky s Hulkom z filmu The Incredible Hulk. Zo súčasného Hulka si však akurát tak všetci robia žarty.

Prekáža mi, že Hulk dlhé roky slúži len ako komediálna zložka. Nie som nadšený ani z jeho dizajnu a nudia ma aj jeho „bitky“. Tie vôbec nevyužívajú Hulkove bojové schopnosti a surovosť jeho štýlu. Namiesto toho je to len krkolomné mávanie rukami trochu vysokého Brucea Bannera. V komiksoch platí, že čím je Hulk zúrivejší, tým je silnejší a nebezpečnejší.

Toto je smutné

Súčasného Hulka však najviac naštve asi to, keď mu odpoja elektriku a nebude môcť robiť vedecké pokusy. A aj vtedy sa prinajlepšom naštve maximálne do miery, aby elektrárňam poslal nahnevaný e-mail. Toto nie je Hulk, ale jeho karikatúra, ktorá sa na „scéne“ ohrieva už neprirodzene dlho. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Najlepšie Hulkove príbehy a momenty v komiksoch pochádzajú z príbehov, kde je samým sebou a určite nie Smart Hulkom. Je prakticky isté, že sa originálny Hulk ešte vráti, no čakanie na neho je únavné a otravné. Spracovanie Hulka a aj Abomination z filmu The Incredible Hulk je oveľa zaujímavejšie než to, čoho sme sa dočkali v She-Hulk. 

Ďalšou zlou správou bolo to, že sa tvorcovia z Marvelu rozhodli nadizajnovať tak genericky a fádne aj Hulkovho syna Skaara. Marvel asi plánuje adaptovať komiksové série Planet Hulk a World War Hulk, no ak to má byť s takýmito domestikovanými Shrekmi, nech sa radšej ani neunúvajú. 

Hulk | She-hulk | Marvel seriál
Zdroj: Marvel Comics/Marvel Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia