Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2022, 12:30
Čas čítania 13:10
Martin Adam Pavlík

MMA zápasník Vlasto Čepo: Vyhrať titul v Oktagone nie je môj životný sen, chcem sa dostať vyššie (Rozhovor)

MMA zápasník Vlasto Čepo: Vyhrať titul v Oktagone nie je môj životný sen, chcem sa dostať vyššie (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MATĚJ PEŇÁZ MMA OKTAGON MMA VLASTO ČEPO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Patrí medzi najobľúbenejších domácich zápasníkov vďaka jeho výbušnému, agresívnemu štýlu. Súperov dokáže totálne zdemolovať, nemilosrdne dobiť a „vypnúť im poistky“. Jeho zápasy zdvíhajú ľudí zo sedačiek. V klietke je ako ryba vo vode.

Slovenský MMA zápasník Vlasto Čepo so srbskými koreňmi zápasí v strednej váhe v organizácii Oktagon MMA. Práve tam zažiaril v projekte Oktagon Underground. Jeho zápasy s Patrikom Jevickým či Samuelom Krištofičom, ktoré dokázal vyhrať, patrili medzi najpamätnejšie momenty. 

Už odvtedy však visí vo vzduchu zápas s Matějom Peňázom, ktorý by chcel vidieť každý fanúšik MMA na Slovensku a v Česku. Mali sa stretnúť už viackrát, no vždy sa ich zápas zrušil, akoby im nebol súdený. Naposledy sa mali postaviť zoči-voči do klietky v Ostrave 3. decembra, Peňáz sa však zranil.



Počas turnaja Oktagon 36 vo Frankfurte organizácia oznámila, že Matej Peňáz však bude môcť zápasiť v ten istý mesiac, a to 30. decembra v Prahe, pričom jeho súperom nebude Čepo, ale niekto iný, čo vyvolalo rozruch u fanúšikov a hnev slovenského bojovníka. Vlasto pre Refresher priblížil, ako celú situáciu vníma aj ako vidí svoju budúcnosť v MMA. Prezradil tiež, aké ponuky dostal a s kým by si rád zmeral sily v budúcnosti.

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články či rozhovory zo sveta bojových športov. Ak chceš podporiť rozvoj podobného obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovým článkom.

Slovenský MMA zápasník Vlasto Čepo.
Slovenský MMA zápasník Vlasto Čepo. Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka

Kedy si sa dozvedel, že Matěj Peňáz nebude môcť zápasiť na turnaji Oktagon 37 v Ostrave pre zranenie, ale na turnaji Oktagon 38, ktorý je ešte v ten istý mesiac, už bude môcť zápasiť, a aká bola tvoja prvá reakcia?

Všimol som si, že Oktagon oznámil zápas Peňáza v Ostrave, nemal však ohláseného súpera. Tak som to využil a dal vedieť Oktagonu, že ja som pripravený a môžem byť tým súperom ja. Dva týždne pred tým som mal už dohodnutý zápas na Malte, no bol som pripravený ho pokojne zrušiť kvôli zápasu s Matějom. Bolo by to pre mňa prednejšie.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Začali sme to teda hneď riešiť, dohodli sme sa, no hneď na druhý deň mi volali, že Matěj zápasiť nakoniec nebude môcť, pretože sa zranil. Povedali však, že 30. decembra už bude môcť zápasiť v Prahe. Tak som povedal, že nevadí, môžeme ísť do toho aj vtedy, aspoň sa lepšie pripravím.

Odpoveď však bola, že to už nie je možné, že on tam bude mať zápas s niekým iným a ja musím zápasiť v Ostrave tak, ako sme sa pôvodne dohodli. Všetko komunikoval môj manažér s Oktagonom. Ja by som to s nimi riešiť nevedel, lebo by som mal nervy. Som tu od toho, aby som zápasil. Na tieto veci mám teda človeka, ktorý to vie riešiť s chladnou hlavou.

Keď to neviazne ani na mne, ani na Ondrovi, je jasné, že na vine je tretia strana a náš spoločný zápas jednoducho Matěj nechcel. Ja si osobne myslím, že chce po poslednej prehre jednoduchší zápas, aby sa ľahko vrátil na víťaznú vlnu.

A keď ti všetko povedal manažér, ako si reagoval? Nahnevalo ťa to?

Nahnevalo ma to, pretože ja som pôvodne nechcel zápasiť v Ostrave. Chcel som tam ísť iba kvôli tomu, že by som mal zápas práve s Matějom. Vedel som totiž o tom zápase na Malte a po ňom som si chcel dať týždeň oddych. Keby sme sa dohodli na zápase v Prahe, mohol som mať ešte takmer celý mesiac na prípravu.

Snažil si sa ešte na Oktagon nejakým spôsobom tlačiť, aby si mohol zápasiť v Prahe namiesto Ostravy, alebo si to už nechal tak?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123413 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako Vlasto hodnotí Peňázov zápas so Sedriquesom Dumasom v Dana White's Contender Series.
  • Z akých prestížnych MMA organizácií dostal prednedávnom skvelé ponuky.
  • Aké má v MMA ambície a kam by sa chcel dostať. 
  • Či by chcel zápas s Alexom Lohorém, Karlosom Vémolom alebo Patrikom Kinclom.
  • Či by si dal odvetu s Pirátom pod pravidlami MMA. 
  • Či bude jeho najbližší súper domáci alebo zahraničný zápasník.
Domov
Zdieľať
Diskusia