Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2022 o 9:30
Čas čítania 4:43
Denisa Šútorová

7 vecí, ktoré ti nesmú chýbať v šatníku: baggy džínsy, kožené sukne ani farebné vesty. Povieme ti, ako ich nosiť aj kde ich kúpiť

7 vecí, ktoré ti nesmú chýbať v šatníku: baggy džínsy, kožené sukne ani farebné vesty. Povieme ti, ako ich nosiť aj kde ich kúpiť
Zdroj: Unsplash/Alyssa Strohmann
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Prečítaj si, ktorých sedem vecí by na jeseň 2022 nemalo chýbať v tvojom šatníku a čo nosia topmodelky, blogerky a naši obľúbení fashionisti doma a vo svete.

O jeseni sa hovorí, že má dve tváre – dokáže byť rovnako krásna, ako aj pochmúrna. Či už si milovník tohto obdobia, alebo nie, jedno je jasné. Okrem farebných stromov, babieho leta striedajúceho sychravé počasie, horúcich šálok čaju a čokolády prichádza obdobie milovníkov módy.

Vrstvenie, teplé svetre, oversize kabáty a šály sú oficiálne tu. To však rozhodne nie je všetko! Na tohtoročnom zozname sa ocitlo niekoľko must have modelov, ktoré rozhodne musíš mať a my ti povieme, ako ich skombinovať. Prečítaj si, ktorých sedem vecí by na jeseň 2022 nemalo chýbať v tvojom šatníku a čo nosia topmodelky, blogerky a naši obľúbení fashionisti doma a vo svete.

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne módne články a inšpirácie outfitov zo zahraničia, zo slovenských a z českých ulíc. Viac podobných článkov o lokálnej móde nájdeš v tejto sekcii. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

1. Kožená bunda

Kvalitná a štýlová kožená bunda dokáže pôsobiť rovnako minimalisticky, ako aj extravagantne. Skombinovať ju môžeš v klasickom looku – s džínsami, teniskami či martenskami, no pozornosť upútaš aj v prípade elegantnejších šiat. Práve taký outfit zvolila aj švédska blogerka Kenza Zouiten Subosic, ktorá je známa tým, že rada kombinuje elegantné prvky so športovými a niekedy s rockovými doplnkami. 

Kenza zladila koženú bundu k luxusným čižmám a bielym saténovým šatám.
Kenza zladila koženú bundu k luxusným čižmám a bielym saténovým šatám. Zdroj: Instagram/Kenza Zouiten

V jeden septembrový víkend uprednostnila trochu športovejší styling aj čerstvá mamička Riri, ktorá vyvetrala outfit od značky Dion Lee predstavený na newyorskom fashion weeku. Na sivé minišaty hodila motorkársku bundu s kapucňou na zips a pridala k nim „nebezpečne“ sexi čižmy nad kolená. Motorkárska bunda s výraznou grafikou či prešívaním je jedným z najväčších trendov v tejto aj budúcej sezóne. Vo svojich kolekciách to potvrdili aj značky Chloé, Diesel či Kenzo.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DION LEE (@dionlee)

Refresher tipy na parádnu koženú bundu nájdeš v galérii nižšie.

Čierna bunda značky Zara s textúrou. Výrazné podšívanie dodáva modelu elegantný nádych. Zaujímavým prvkom je pútko na opasku s kovovou prackou. Túto štýlovku si dokážeš zaobstarať za 79,95 €.


Táto motorkárska bunda od Acne Studios sa vyznačuje klasickými detailmi, ako je vypnuté zapínanie, opasok s prackou a manžety na zips. Je vyrobená z jemnej jahňacej kože v odtieni tmavej béžovej. Mať ju môžeš za € 1 490.Čierna kožená motorkárska bunda značky Ralph Lauren bude v hodnote 699 € tvojím investičným odevom v šatníku. Je navrhnutá s dvojradovou siluetou a páskovým golierom. Vďaka viditeľným zlatým zipsom a prešívaným záplatám na pleciach a lakťoch pôsobí elegantne, no rozhodne nie nudne.
Značka Simone Rocha dáva klasickej motorkárskej bunde ženský nádych. Bunda zo sivobielej kože má nazberané ramená a volániky na prsiach. Túto módnu vychytávku môžeš mať za 2 295 €.
Zobraziť galériu
(5)

2. Baggy džínsy

Najobľúbenejší model v šatníku? Široké džínsy! Na výslnie sa dostali v lete a pokračujú aj na jeseň. Napriek tomu, že baggy strih džínsov pôsobí skôr streetovo, môžeš ho kombinovať rôznymi spôsobmi.

Dokonalou jesennou inšpiráciou je práve Hailey Bieber, ktorá má široké džínsy ako jedno zo svojich poznávacích znamení. Nedávno ich zladila s dlhým koženým kabátom a crop topom, s jednoduchým drdolom a so slnečnými okuliarmi, čím celému looku pridala trochu dramatickosti.

Hailey a Dua Lipa na jeseň dokazujú, že baggy džínsy môžeš nosiť na rôzne spôsoby. Hodiť sa budú milovníkom streetstylu, ako aj elegantnejšieho looku.
Hailey a Dua Lipa na jeseň dokazujú, že baggy džínsy môžeš nosiť na rôzne spôsoby. Hodiť sa budú milovníkom streetstylu, ako aj elegantnejšieho looku. Zdroj: Getty Images/Gotham, Getty Images/MEGA


Dua Lipa baggy džínsy predstavila v elegantnejšom outfite, keďže k nim zvolila luxusné lodičky s monogramom Gucci, koženú bundu a kabelku s haďou potlačou. Zabudnúť však nemôžeme ani na nesmrteľnú kombináciu baggy džínsov a tenisiek.

Odporúčané
Skort, jorts aj boxerky. Toto je TOP 5 štýlov ženských šortiek, v ktorých zažiariš v uliciach aj na dovolenke Skort, jorts aj boxerky. Toto je TOP 5 štýlov ženských šortiek, v ktorých zažiariš v uliciach aj na dovolenke 23. júla 2024 o 11:00

Čo sa týka vrchného odevu, rifľovú bundu či bomberu by ti určite schválila aj Kylie Jenner. Kreativite sa však medze nekladú. Elegantný top, cropped top sveter, oversize mikina... pri baggy džínsoch pokojne zabudni na pravidlá.

Refresher tipy na štýlové široké džínsy nájdeš v galérii nižšie.

Široké nohavice Bershka v odtieni bledomodrej s výraznými vreckami po bokoch môžeš zladiť k oversize mikine, rovnako ako aj k elegantnému saku. Model je dostupný za 27,99 €.Svetlomodré džínsy MANGO si zaobstaráš za 39,90 €, avšak strihom pripomínajú parádny dizajnérsky model. Značka MANGO aj v tomto prípade dokazuje, že menej je niekedy viac.Široké džínsy PINKO s vreckami a výrazným gombíkovým zapínaním sú skvelá voľba k bielej košeli, ako aj jednoduchému roláku. Za tento model zaplatíš 265 €. Široké džínsy MAISON MARGIELA s vysokým pásom môžeš mať za 520 €. Extravagantným prvkom sú vykrojené detaily na stehnách.
Zobraziť galériu
(5)
Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či máš ešte šancu s úzkymi džínsami.
  • Na ktorý model „grandpa štýlu“ nedajú dopustiť Kendall Jenner a Gigi Hadid.
  • Ako zladiť koženú sukňu.
  • Ktorá známa Slovenka nám ukázala, ako nosiť roláky.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123143 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia