Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2022, 14:30
Čas čítania 5:45
Martin Adam Pavlík

Sú o súložení, orálnom sexe, masturbácii či perverzných predstavách. Vedel si o pravom význame týchto populárnych hitov?

Sú o súložení, orálnom sexe, masturbácii či perverzných predstavách. Vedel si o pravom význame týchto populárnych hitov?
Zdroj: Getty Images/Robin Marchant
HUDBA HUDBA POP ROKENROL
Uložiť Uložené

O čom to vlastne spievajú Rihanna, Ariana Grande či Harry Styles?

Možno si si ich ešte ako dieťa či tínedžer spieval doma v izbe bez toho, aby si poznal význam ich textu. Možno nevieš po anglicky a nikdy si nelúštil, o čom vlastne tvoji obľúbení interpreti spievajú. Prípadne si si myslel, že sú tieto skladby o niečom úplne inom.

Vybrali sme pre teba desať známych a úspešných hitov od svetoznámych hudobníkov a hudobníčok, ktoré sa dômyselne pohrávajú s poslucháčom metaforami či symbolmi a sú plné dvojzmyslov. Niektoré sú zase až prekvapivo príliš doslovné a poriadne perverzné. Napriek tomu pár z nich vyhralo Grammy.  

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne hudobné tipy, recenzie albumov, novinky, rebríčky či profily hudobníkov a kapiel. Ak ťa zaujímajú články venované hudbe, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu.

1. Bryan Adams - Summer Of 69

Táto nestarnúca rocková vypaľovačka z roku 1984 znie často aj dnes vo všetkých rádiách a či už si fanúšikom Briana Adamsa alebo nie, určite by si vedel zaspievať aspoň refrén. Summer Of 69 nie je len nostalgickou spomienkou na mladosť a už rozpadnutú kapelu, rozpráva tiež o vášnivej letnej láske. No nie hocijakej. 

„Boli sme mladí a nepokojní, potrebovali sme sa odreagovať... Stojíš na verande tvojej mamy. Povedala si mi, že to bude trvať navždy. Oh, a keď si ma držala za ruku, vedel som, že teraz alebo nikdy. Boli to najlepšie dni môjho života,“ spieva Adams a ako prezradil pre Loudersound, ľudia si často túto pieseň interpretujú nesprávne. 

„Ľudia si myslia, že táto pieseň je o roku 1969, ale nie je to tak. Dôvod, prečo som si vybral číslo 69, je sexuálna poloha,“ vysvetlil spevák. Fanúšikov viackrát vyviedol z omylu a priblížil pozadie piesne aj priamo na pódiu počas koncertovania. Nech už šlo o leto v akomkoľvek roku, vyzerá to tak, že bolo rozhodne divoké, nezabudnuteľné a plné objavovania. 


2. Hailee Steinfeld - Love Myself

Nie je len talentovanou a presvedčivou hollywoodskou herečkou (získala už nomináciu na Oscara, Zlatý glóbus či cenu BAFTA), ale tiež šikovnou textárkou. Rada sa hrá so slovíčkami a dvojitými významami. Jej debutový singel Love Myself z roku 2015 je v skutočnosti doslovnejší, než sa na prvý pohľad zdá.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122959 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá speváčka napísala pieseň o tom, ako po sexe nemohla rovno chodiť. 
  • Čo prezradil Dave Grohl o skladbe All My Life.
  • O čom vlastne je popový hit Poker Face od Lady Gaga.
  • Prečo Macarena nie je až tak veselá pesnička, ako sme si doteraz mysleli.
Domov
Zdieľať
Diskusia