Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2022, 21:13
Čas čítania 0:57
Jakub Paulík

House of the Dragon príde o týždeň s ďalším časovým skokom. Čo nás podľa kníh čaká?

House of the Dragon príde o týždeň s ďalším časovým skokom. Čo nás podľa kníh čaká?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Deti Targaryenovcov sú znova staršie.

Text bude obsahovať spoilery zo 7. časti House of the Dragon.

Spory medzi Rhaenyrou, Alicent a ich deťmi sa po 6. epizóde, ktorá vyšla 3. októbra, ešte vyhrotili. Aemon síce prišiel o oko, no získal gigantického draka Vhagara a Rhaenyra stratila manžela, no krátko nato sa vydala za svojho strýka Daemona Targaryena.

Podľa upútavky sa dej House of the Dragon presunie o niekoľko rokov dopredu. Deti Rhaenyry (Jaceyrys, Lucerys a Joffrey), rovnako ako deti Alicent (Aemond, Aegon a Helaena) značne dospeli. 

Zdravotný stav kráľa Viserysa I. sa ešte zhoršil a túto skutočnosť zneužíva jeho pobočník Otto Hightower, ktorý urobí všetko pre to, aby sa na trón dostal Aegon a nie Rhaenyra.

Ak chceš vedieť, čo môžeme v ďalšej časti 
očakávať podľa knižnej predlohy, pokračuj v čítaní.

Pozor, v nasledujúcom texte sa nachádzajú knižné spoilery.

Podľa kníh by mali Rhaenyra a Daemon spoločne splodiť dvojicu chlapcov. Zdravie kráľa Viserysa I. bude na tom čoraz horšie. Po jeho úmrtí (podľa jednej z verzií za ním bude stáť Alicent) Hightowerovci korunujú za kráľa Aegona II. a jeho manželkou sa stane sestra Helaena.

Keď sa to dozvie tehotná Rhaenyra odpočívajúca na Dračom kameni, spustí sa u nej predčasný pôrod a jej dcéra umiera. Rhaenyra sa s Daemonom rozhodne hľadať spojencov v boji proti Alicent a jej deťom, pričom najsilnejším bude rod Velaryonovcov. Ako v konečnom dôsledku dopadne obdobie bojov známe ako Tanec s drakmi a kto zasadne na Železný trón, sa dočítaš tu.

Odporúčané
Kto sa stane kráľom v House of the Dragon? Takto sa skončí seriál podľa kníh Kto sa stane kráľom v House of the Dragon? Takto sa skončí seriál podľa kníh 25. septembra 2022, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia