Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2022, 18:00
Čas čítania 3:06
Dominik Vetrák

Oplatí sa pozerať seriál Andor? Disney sa s ním pokúša o najambicióznejší Star Wars seriál vôbec (Dojmy po 3 epizódach)

FILMY A SERIÁLY ANDOR DISNEY+ NOVÉ SERIÁLY PROGRAM DISNEY+
Uložiť Uložené

Oplatí sa sledovať seriál Andor? Videli sme prvé štyri časti a máme v tom jasno.

Andor je najnovší Star Wars seriál odohrávajúci sa 5 rokov pred udalosťami snímky Rogue One: A Star Wars Story. Jednou z hlavných postáv snímky bol Cassian Andor (Diego Luna), oduševnený rebel ochotný v boji proti Impériu obetovať kohokoľvek a čokoľvek. Dej seriálu Andor sa začína 5 rokov predtým, ako sa rozhodne podujať samovražednú misiu a ukazuje nám, ako sa vôbec dostal k rebelom.

Seriál pokryje 5 rokov života Cassiana Andora pred filmom Rogue One

Prvá séria bude mať 12 častí a zobrazí celý rok v jeho živote. Druhá séria bude mať zase raz 12 epizód, pričom tvorcovia sa posunú v deji o celý rok po každých troch epizódach. Záver seriálu sa tak priamo napojí na snímku Rogue One a my tak budeme mať dokonalý obraz nielen o Andorovi a jeho charakterovom prerode, ale aj o iných postavách zasahujúcich do udalostí Rogue One. 

Odporúčané
Rings of Power: Prečo je Númenor taký dôležitý a kto sú Elendil, nový vodca ohyzdov Adar a čarodejník, ktorý spadol z nebies? Rings of Power: Prečo je Númenor taký dôležitý a kto sú Elendil, nový vodca ohyzdov Adar a čarodejník, ktorý spadol z nebies? 11. septembra 2022, 16:30

Disney nám umožnilo pozrieť si prvé štyri časti seriálu v predstihu, a my ti tak môžeme priniesť prvé dojmy. Nemá zmysel otáľať, rovno vyložíme karty na stôl a potvrdíme to, čoho prísľubom boli už prvé trailery. Andor je najkvalitnejším hraným Star Wars seriálom. Aspoň tak to cítime po troch epizódach.

Andor
Zdroj: Disney+

Nie je to však veľmi veľká chvála na kvalitu seriálu ako takú, keďže sme počas prvých troch častí zaregistrovali isté nedostatky. Skôr je to smutný obraz toho, že Star Wars tvorba od štúdia Disney za veľa nestojí a možno by bolo lepšie, keby Disney o práva sfilmovať príbehy v tomto svete úplne prišlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia