Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2022, 18:30
Čas čítania 1:38
Dominik Vetrák

Tretia časť Rings of Power bola zatiaľ najlepšia. Seriál má však obrovský hobití problém

Tretia časť Rings of Power bola zatiaľ najlepšia. Seriál má však obrovský hobití problém
Zdroj: Amazon Prime Video
FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY PÁN PRSTEŇOV – SERIÁL (RINGS OF POWER)
Uložiť Uložené

Seriál Rings of Power ukazuje, že má obrovský potenciál.

Amazon dnes odvysielal tretiu časť seriálu Rings of Power a my s radosťou informujeme, že je zatiaľ najlepšia. Veľká časť novej epizódy sa odohrávala v ľudskom kráľovstve Númenor, kde sme spoznali hrdinov Elendila a Isildura.

Túto postavu si zrejme pamätáš zo začiatku filmu Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa, keďže to bol práve on, kto Sauronovi odťal prsty s hlavným prsteňom moci (The One Ring). 

Odporúčané
Rings of Power: Černošskí elfovia, trpaslíci a hobiti tu už zostanú. Ak nie si rasista, nebude ti to prekážať (Komentár) Rings of Power: Černošskí elfovia, trpaslíci a hobiti tu už zostanú. Ak nie si rasista, nebude ti to prekážať (Komentár) 9. septembra 2022, 12:30

Okrem toho sme sledovali aj útrapy elfa Arondira, ktorého uniesli ohyzdi a nútili ho, aby pre nich kopal tunely. Cez tunely sa potom presúvajú po Stredozemi a hľadajú niečo vzácne, čo pomôže ich novému pánovi Adarovi.

Rings of Power
Zdroj: Amazon Prime Video

Elf Arondir sa nám javil sympatickejší ako v prvých dvoch epizódach. Paradoxne preto, že toho veľa nenahovoril. Možno za to môže elfská nesebeckosť, ktorú spolu so svojimi druhmi v novej časti preukázal. 

Najviac nás uchvátilo kráľovstvo Númenor. Tvorcom sa podarilo zachytiť jeho malebné krásy. Zďaleka sme však ešte nevideli celý ostrov, takže nás nepochybne čaká ešte množstvo pekných scén a prekvapení. Dejové línie v Númenore nás bavili hlavne vďaka postavám, ktoré tam žijú.

Okrem iných sme spoznali Elendila, o ktorom ešte budeme počuť (v tomto článku spoilery rozoberať nechceme), jeho syna Isildura a dcéru Eärien. Čaká nás ešte ich brat Anarion. Politická situácia a celková atmosféra Númenora je oveľa zaujímavejšia ako napríklad dianie u hobitov.

Rings of Power
Zdroj: Amazon Prime Video

Časť príbehu venujúca sa hobitom je zatiaľ s prehľadom najmenej zaujímavá a prijali by sme, keby sa im tvorcovia venovali menej. Vyzerá to totiž tak, že v príbehu vôbec nemajú miesto a tvorcovia ich tam dosadili nasilu.

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Aby sa aspoň nejako spojili s významnými udalosťami Stredozeme, doslova k nim hodili akúsi dôležitú postavu, ktorá spadla z nebies a určite bude mať v budúcich epizódach väčšiu rolu než len ťahať voz.

Rings of Power
Zdroj: Amazon Prime

Tvorcovia seriálu akoby chceli mať v príbehu zastúpené všetky druhy a bytosti Stredozeme, no zabudli, že životy hobitov (obzvlášť v Druhom veku) neboli natoľko zaujímavé, aby vyplnili desiatky minút v takom výpravnom seriáli, akým je Rings of Power. Hobiti by mohli fungovať aspoň ako komediálna zložka seriálu, no doteraz nám je z nich skôr do plaču ako do smiechu. 

Rings of Power po troch častiach hodnotíme pozitívne. Ak si odmyslíme dejovú líniu okolo hobitov a zameriame sa hlavne na kvalitu tretej časti, nebudeme preháňať, ak povieme, že sme nadšení a tešíme sa na štvrtú časť. Rozhodne má význam tento seriál sledovať aj naďalej.

P. S. V tretej časti sa tvorcom „podarilo“ vopchať do finálneho strihu otrasnú scénu, keď sme sledovali spomalené zábery Galadriel na koni. Pôsobia ako z paródie.

Domov
Zdieľať
Diskusia