Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s televíziou Markíza
13. septembra 2022, 11:40
Čas čítania 2:26

Ben z Pána profesora sa v seriáli ihneď zamiloval. Modeling je ochotný vymeniť za herectvo

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

Ben hrá seriálového Juraja, ktorý je flákač, avšak má nadanie na matematiku. Ako sa mu páči jeho rola?

Štvrtá séria Pána profesora je v plnom prúde a v dnešnej časti budeš môcť vidieť aj novú tvár – Benjamína Árvaya, ktorý hrá seriálového Juraja. Juraj je typický prvotriedny flákač, u ktorého objavia výnimočné nadanie na matematiku. Napriek tomu, že pomôže prvýkrát svojej škole vyhrať matematickú súťaž, spolužiaci sa mu otočia chrbtom.

Zoberie to do rúk Samo, alebo bude mať dosť starostí so zistením, že je možno otcom Klaudiinho dieťaťa? Všetko sa dozvieš v dnešnom diele Pána profesora, ktorý si môžeš pozrieť na TV Markíza o 20.30 alebo v predstihu na VOYO. Ešte predtým si však prečítaj zaujímavé informácie zo zákulisia natáčania, o ktoré sa podelil Benjamín

pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Prvýkrát na pľaci a rovno s hereckými esami

Ben prezradil, že seriál Pán profesor sledoval už predtým, najmä epizódy, v ktorých hrali Martin Klinčúch a Krištof Králik, keďže sú jeho kamaráti. Vedel tak, do čoho ide, a preto, že je extrovert, sa tešil na spoznávanie nových ľudí. „Tešil som sa zároveň aj na to, že tam budú zabehnutí herci, ktorí mi môžu dať tipy a rady.“

Účinkovanie v seriáli Pán profesor je prvá Benova herecká skúsenosť. Venuje sa však modelingu, takže je na kamery a pozornosť zvyknutý. Hovorí, že na fotení bývalo bežne okolo 30 až 40 ľudí, no pred filmovými kamerami je to iné a náročnejšie. Počas prvej scény mal vraj takú trému, že si ju vôbec nepamätá. „Baví ma to však oveľa viac ako modeling,“ dodáva jedným dychom. 

Jeho prvé natáčanie opisuje ako extrémne, lebo hral podľa jeho slov s hereckými esami, ako sú Gabika Marcinková, Tomáš Maštalír a Roman Luknár. Mal pred nimi rešpekt, no zároveň sa veľmi tešil, keďže sú často ochotní pomôcť a podeliť sa o cenné rady.

pán profesor
V seriáli sa Jurajovi zapáči spolužiačka Emma, ktorú hrá Simona Guľašová. Zdroj: TV Markíza

Pomohli mu aj herecké tréningy 

Ben nie je jediným ani prvým, kto sa ocitol v seriáli bez hereckých skúseností. Pred aj počas natáčania všetkým pomáhajú herecké tréningy, ktoré vedie Helenka Krajčiová. Pochvaľuje si ich aj Ben, ktorý prezradil, že s učením textov nemal problém, pretože ho na to pripravilo štúdium vysokej školy. Keďže v seriáli hrá nadaného študenta s talentom na matematiku, musel sa učiť rôzne vzorce, čo mu trvalo trochu dlhšie. 

So svojou seriálovou postavou sa veľmi stotožnil. „Ja som bol presne ten nadaný flákač, keď som chodil do školy,“ dodáva so smiechom. Je rád, že nehrá vážnu, ale zábavnú postavu. „Keďže si myslím, že som zábavná osoba, tak sa mi dobre hrala táto postava a cítil som sa veľmi komfortne. Dúfam, že to bude vidieť na obrazovkách,“ vysvetľuje.

pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Už z minulosti vieme, že počas natáčania Pána profesora vznikajú rôzne úsmevné, ale aj emotívne situácie. Zaujímalo nás preto, čo je pre Bena jeho najlepší zážitok z natáčania, na ktorý tak skoro nezabudne. „Vždy som chcel skúsiť zrážať sa v takých nafukovacích guliach a na tomto natáčaní sa mi to podarilo. A aj keď tam bolo v nich asi 50 stupňov a boli sme v dlhých veciach, bolo to super.“ Dodáva, že sa to možno niekomu bude zdať ako hlúposť, no on si splnil sen.

Herectvo sa mu veľmi zapáčilo

Na otázku, či by si vybral modeling alebo herectvo, ihneď odpovedá, že herectvo. Zapáčilo sa mu natoľko, že by sa mu rád venoval aj v budúcnosti. „Samozrejme, závisí to aj od ponúk a režisérov, či si ma vyberú, či sa im budem hodiť typovo. Ak by som však dostal šancu, určite by som neváhal a vzal ju, lebo ma to veľmi baví.“

Benjamína v role flákača Juraja s nadpriemerným nadaním budeš môcť vidieť na obrazovkách už dnes na TV Markíza o 20.30. Ak sa ti nechce čakať a chceš vedieť, ako to dopadlo po tom, čo Klaudia oznámila Jakubovi a Samovi, že sú možno budúci otcovia, môžeš si to pozrieť v predstihu na VOYO. 
Domov
Zdieľať
Diskusia