Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2022, 16:30
Čas čítania 4:35
Eduard Starkbauer

Navštívili sme stretnutie charizmatikov, ktorých členom je Eduard Heger a Richard Vašečka. Čo sa stalo počas dvojhodinovej seansy?

Navštívili sme stretnutie charizmatikov, ktorých členom je Eduard Heger a Richard Vašečka. Čo sa stalo počas dvojhodinovej seansy?
Zdroj: Facebook/Martindom
ZAUJÍMAVOSTI EDUARD HEGER KOMUNITY NÁBOŽENSTVÁ
Uložiť Uložené

Duchovnou autoritou Martindomu je monsignor Jozef Haľko. Až štyria jeho členovia kandidovali za OĽaNO.

„Mama ma zobrala k jednej známej, ktorá bola veriaca, tá mi dala knihu o tom, ako sa môže kresťan rozprávať s Bohom. Zažil som tak svoju skúsenosť, zistil som, že Boh mi načúva. Potom som išiel na rok a pol do Ameriky, kam mi táto známa posielala prednášky, ktoré odzneli v Spoločenstve pri Dóme svätého Martina,“ spomína Eduard Heger na svoje začiatky s charizmatikmi.

Martindom
Eduard Heger patril k veľmi aktívnym členom spoločenstva Martindom. Zdroj: Youtube/Martindom

Podľa odborníka na letnično-charizmatické hnutie Mathiasa D. Thelena je dnes súčasťou týchto hnutí takmer štvrtina všetkých kresťanov sveta. Okrem iného aj viacerí členovia strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. 

Fenomén politickej angažovanosti členov charizmatických hnutí sme s odborníkmi rozobrali v analytickom článku. Tolerancia náboženskej slobody patrí k zásadným výdobytkom demokracie. Refresher ju rešpektuje a presadzuje. Reportáž cieli na sprostredkovanie zážitku zo stretnutia zaujímavej, pre mnohých neznámej komunity. Ak sa ti naše články páčia, predplať si službu Refresher+.

Bez politikov

Míňame nápis na betónovom múriku „Matovič je kkt“. Naše zmätenie znásobí fakt, že za bránkou s banerom Martindom nájdeme vystavené exempláre napustených bazénov. Všimneme si, že cirkevné spoločenstvo sa delí o skladovú budovu so „špecialistom na bazény, trampolíny a infrasauny Marimex“, a tak pochopíme, že neslúžia na krsty novokrstencov.

Martindom
Spoločenstvo Martindom sídli na Rožňavskej ulici v Bratislave. Zdroj: Google Maps

„Ste tu prvýkrát, však?“ pýta sa ma pred vstupom do sály prihrbený päťdesiatnik, ktorý na stredajšie otvorené stretnutia rozdáva po meste pozvánky. „Áno, dozvedeli sme sa o vás na internete,“ odvetíme. Uznanlivo prikývne a zaželá nám peknú „chválu“. Pri vstupe sa rýchlou otočkou úspešne vyhneme „povinnému“ zápisu do prezenčnej listiny a započúvame sa do ladenia nástrojov na pódiu. Čaká nás koncert.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 121099 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aká bola téma hlavnej prednášky dňa.
  • Aké tanečné prejavy sme si všimli.
  • Koľko ľudí prišlo na stretnutie.
  • Prečo sme nedostali darček.
Domov
Zdieľať
Diskusia