Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2022 o 14:18
Čas čítania 1:01
Dominik Vetrák

Brendan Fraser dostal v Benátkach za svoj výkon v dráme Veľryba 6-minútový standing ovation

Brendan Fraser dostal v Benátkach za svoj výkon v dráme Veľryba 6-minútový standing ovation
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY BRENDAN FRASER THE WHALE
Uložiť Uložené

Fraser hrá v novinke od režiséra Darrena Aronofského obézneho muža. Jeho výkon diváci ocenili 6-minútovým standing ovation.

Brendan Fraser si naplno užíva svoj návrat do Hollywoodu, a to aj napriek tomu, že štúdio Warner Bros. zrušilo komiksový film Batgirl, v ktorom hral záporáka. Fraser okrem toho natočil a pripravuje ďalšie snímky, medzi ktoré patrí aj dráma The Whale (Veľryba) od režiséra Darrena Aronofského (Mother!, Black Swan). Hollywoodsky magazín Variety informuje, že herec si za svoj výkon v snímke na filmovom festivale v Benátkach vyslúžil 6-minútový standing ovation. 

Herec počas standing ovation niekoľkokrát objal režiséra Aronofského a po chvíli sa pokúsil sálu opustiť. Hlasný potlesk ho však „prinútil“ ostať do konca, keď sa poklonil návštevníkom festivalu. 

Odporúčané
This Is Going to Hurt je jeden z najlepších seriálov tohto roka (Tip na seriál) This Is Going to Hurt je jeden z najlepších seriálov tohto roka (Tip na seriál) 3. septembra 2022 o 11:30

Fraser si v snímke zahrá muža v strednom veku, ktorý príde o svoju ženu a rozhodne sa s tým vyrovnať chorobným prejedaním. Nakoniec váži vyše 270 kilogramov a zničí si tým aj vzťah so svojou dcérou (Sadie Sink zo seriálu Stranger Things, kde hrá Max). S ňou sa počas filmu pokúsi obnoviť vzťah, no jeho obezita všetko skomplikuje. 

Fraser pre rolu nosil nesmierne ťažký oblek, ktorý z neho urobil obézneho muža. Herec pred premiérou snímky novinárom povedal, že počas nakrúcania objavil svaly, o ktorých prítomnosti vo svojom tele ani len netušil. Nosiť taký ťažký oblek bolo psychicky aj fyzicky náročné a herec vzdal poklonu ľuďom, ktorí to s takouto váhou dokážu celé roky či celý svoj život (neobhajoval pritom obezitu). 

The Whale
Zdroj: A24
Domov
Zdieľať
Diskusia