Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. augusta 2022, 15:30
Čas čítania 3:15
Adam Novosad

Britney Spears v zatiaľ najúprimnejšej spovedi: Napľula by som do tváre svojej rodine za to všetko, čo mi spravili

ZAUJÍMAVOSTI BRITNEY SPEARS
Uložiť Uložené

Speváčka v 22-minútovej nahrávke rozpráva o svojom živote pod kontrolou vlastného otca.

Speváčka Britney Spears zverejnila zvukovú nahrávku, v ktorej sa fanúšikom otvorila tak ako doteraz nikdy predtým. Spears minulý rok vyhrala súdny spor so svojím otcom, ktorý mal nad jej životom dlhých 13 rokov takmer kompletnú kontrolu prostredníctvom súdom nariadeného poručníctva.

„Bola som vystrašená, zlomená a tieto veci zdieľam preto, lebo chcem, aby ľudia vedeli, že som iba človek,“ hovorí v 22-minútovej nahrávke speváčka. Fanúšikom prezrádza, že sa rozhodla vyrozprávať príbeh o svojej minulosti sama bez toho, aby sa musela pretŕčať pred kamerami v televíznom štúdiu.

Spears dostala podľa vlastných slov za posledné mesiace viacero ponúk na rozhovory, za ktoré jej americké televízie chceli štedro zaplatiť. „Volali ma na interview, volali ma k Oprah,“ hovorí speváčka a dodáva, že za svoj príbeh žiadne peniaze nepotrebuje. Chce len vyrozprávať svoju verziu udalostí, ktoré podľa nej spôsobili, že sa cítila, akoby ju „zahodila vlastná rodina“.

„Po týchto skúsenostiach sa cítim ako obeť, a ako by som to všetko mohla napraviť, keby som o tom nerozprávala?“ zamýšľa sa Spears v nahrávke.

Otec jej vďaka poručníctvu prikazoval, čo má robiť

Spears v minulosti opakovane bojovala s alkoholom a drogami, no v čase, keď jej otec zariadil, aby sa stal jej poručníkom, podľa speváčky nemala vypité ani neužila žiadne drogy. Užívala lieky, ktoré jej pomáhali fungovať, čo podľa nej umožnilo jej otcovi dostať ju pod kontrolu a spraviť z nej svoj osobný projekt.

Odporúčané
Britney Spears rozpovie svoj príbeh: v knihe píše o tehotenstve s Timberlakom aj o tom, prečo si v roku 2007 oholila hlavu Britney Spears rozpovie svoj príbeh: v knihe píše o tehotenstve s Timberlakom aj o tom, prečo si v roku 2007 oholila hlavu 21. októbra 2023, 11:00

Podľa Spears dal jej otec James privolať do domu policajné komando a desiatky novinárov s fotografmi, aby ju vykreslil ako drogovo závislú ženu na liekoch, ktorú treba hospitalizovať. Keď sa podľa nej otcovi podarilo zo speváčky spraviť psychicky labilnú osobu v očiach verejnosti, začal kontrolovať všetky aspekty jej života a „prikazoval jej, čo má robiť“.

Speváčka strávila štyri a pol roka v Las Vegas, kde mala vlastnú šou a pre hostí spievala deň čo deň. „Každý deň mi hovorili, že som tučná,“ spomína v nahrávke so slovami, že v Las Vegas ju schválne deptali, ale bála sa vzoprieť, lebo nevedela, čoho je schopný jej otec.

Vo Vegas si ani nemohla užívať nočný život, pretože zatiaľ čo jej tanečníci po koncerte išli popíjať, ona musela sedieť doma. Až v roku 2016 podľa vlastných slov dostala viac odvahy prehovoriť o tom, čo sa deje v súkromí. Začala nahrávať album Glory a pritiahla k svojmu príbehu pozornosť fanúšikov.

Britney Spears
Zdroj: Instagram/Britney Spears

Moje srdce zamrzlo, keď ma zavreli do zdravotníckeho centra

Tieto prvotné prejavy odvahy a ambicióznosti zrejme nahnevali jej otca, ktorý dcéru dal zavrieť do zdravotníckeho centra, kde sa mala liečiť. „Na druhý deň mi bolo povedané, že som musela byť premiestnená do tohto centra, a na Instagrame by som mala napísať, že dôvodom bolo zdravie môjho otca,“ vysvetľuje v nahrávke. Otec ju vraj dal zavrieť, aby ju znovu demoralizoval.

Odporúčané
Britney Spears nesmela otehotnieť ani šoférovať auto. Takto žila 13 rokov neslobody Britney Spears nesmela otehotnieť ani šoférovať auto. Takto žila 13 rokov neslobody 2. decembra 2021, 14:30

„Musíš počúvať lekárov, lekári ti povedia, čo máš urobiť. Ja ti neviem pomôcť,“ hovoril jej vraj do telefónu otec, keď mu Britney volala z lôžka. V tom čase sa jej podľa nej vyhrážal súdnym sporom, ak by sa rozhodla z centra odísť a neposlúchnuť, čo jej nakázal. „Moje srdce zamrzlo,“ spomína na ten čas speváčka.

Zatiaľ čo ona bola nútene zatvorená v zdravotníckom centre, jej rodina spolu trávila dovolenku na Floride. Keď sa o tom dozvedela, vraj jej to zlomilo srdce. V roku 2019 však na obrátkach naberala kampaň Free Britney, prostredníctvom ktorej sa fanúšikovia speváčky snažili ovplyvniť verejnú mienku a prinútiť súdy, aby poručníctvo zrušili. Aj preto majiteľ centra, kde Britney skončila, podľa nej nakoniec ustúpil a umožnil jej odísť.

britney spears
Zdroj: Getty Images/Kevin Winter

Rodina ma zahodila, akoby som zomrela

V nahrávke sa speváčka opakovane zamýšľa nad tým, kde bola celé roky jej rodina, keď ju otec kontroloval tak, akoby sa pomiatla. „Cítila som sa, akoby ma zahodili,“ hovorí o svojej matke a sestre, s ktorými mala kedysi blízky vzťah, no podľa jej slov jej za jeden a pol roka stráveného v centre nijako nepomohli. Jej matka vraj podľa Britney mohla speváčke zabezpečiť právnika „za pár sekúnd“.

Právnika si nakoniec zohnala vďaka blízkemu priateľovi. „Mne na nich tak veľmi záležalo, no oni ma doslova zabili. Odhodili ma. To je to, čo som cítila,“ spomína v nahrávke. Britney svojho otca obviňuje, že jej príbytok aj izbu v centre odpočúval, a tak jej zhabal mobil zakaždým, keď si chcela vybaviť právne zastupovanie.

Odporúčané
Britney vs. Spears: speváčka sa opakovane snažila vymaniť spod otcovej kontroly. Prečo sa jej to za 13 rokov nepodarilo? Britney vs. Spears: speváčka sa opakovane snažila vymaniť spod otcovej kontroly. Prečo sa jej to za 13 rokov nepodarilo? 29. septembra 2021, 8:30

„Nemala som s nimi kontakt tak dlho, že moje srdce by chcelo, aby som sa postavila pred ich tváre, kričala, plakala a hnevala sa. Vrátila sa v čase a urobila to, čo som chcela ja. Možno by som im dokonca napľula do tváre. Prečo? Za tú bolesť, ktorú mi moja rodina spôsobila. [...] Ako im to mohlo prejsť?“ uzatvára svoju spoveď speváčka.

Na tieto slová medzitým zareagovala jej matka Lynne, ktorá v príspevku na Instagrame prosí Britney, aby sa s ňou prišla pozhovárať. „Veľmi ťa ľúbim, no tento rozhovor je iba pre nás, medzi štyrmi očami a v súkromí,“ odkázala jej v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia