Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2022, 17:30
Čas čítania 1:22
Dominik Vetrák

Mo je vtipný a originálny seriál z prostredia moslimskej komunity v USA (Tip na seriál)

Mo je vtipný a originálny seriál z prostredia moslimskej komunity v USA (Tip na seriál)
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY MO NETFLIX NETFLIX SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Osem 20-minútových častí nového komediálneho seriálu zhltneš za deň a ostaneš namotaný na druhú sériu.

Ak máš rád seriály Master of None či Ramy, seriál Mo si zrejme zamiluješ. Dokonca na ňom robí ten istý tvorca ako na Ramy – Ramy Youseff, ktorý je zároveň hlavným hercom Ramyho.

Spoločne s komikom Mohammedom Amerom stvorili dramatický seriál s komediálnymi prvkami, ktorý sa zameriava na Mohammeda (Mo), ktorý sa snaží svojej palestínskej rodine vybaviť azyl v USA. Nedarí sa mu to ani po 20 rokoch a všetci sa obávajú o svoju budúcnosť. 

Odporúčané
10 najlepších hier s premakaným príbehom, ktorý ťa rozplače, vydesí a spadne ti z neho sánka 10 najlepších hier s premakaným príbehom, ktorý ťa rozplače, vydesí a spadne ti z neho sánka 25. augusta 2022, 16:30

Práve pre jeho problémy s občianstvom ho vyhodia z práce a Mo sa následne zapletie do nezákonnej činnosti. Rozhodne sa o tom klamať ako svojej rodine, tak priateľke. Klame čoraz viac, vystavuje sa stále väčšiemu nebezpečenstvu a má aj neuveriteľnú smolu.

Mo
Zdroj: Netflix

Zároveň je však Mo postava, ktorej by si najradšej vrazil medzi zuby. Či už pre jeho doslova hlúpe životné rozhodnutia, naivitu, alebo povýšenectvo spojené s komplexom nadradenosti. V poslednej časti série sa začne s prevádzačmi cez hranice hádať, obviňovať ich a kričať na nich nadávky.

Priemerne inteligentný človek si niečo také nedovolí, keďže počíta s tým, že môže prísť o život. Mo však niekedy nerozmýšľa hlavou a to ho vrhá do nezávidenia hodných situácií. Aj napriek tomu si ho však obľúbiš, keďže je dobrosrdečný a vtipný, aj keď svojím sarkazmom možno občas ubližuje ostatným. 

Scenáristi seriálu dokázali napísať zaujímavé a vtipné dialógy, ako aj premisu, ktorá ťa pripúta k televízoru. Dej sa vyvíja zaujímavým spôsobom a celkom rýchlo sa stupňuje ako z hľadiska napätia, tak dramatizácie. Tvorcovia urobili skvelú prácu so zakomponovaním komediálnej atmosféry a vtipov aj do dramatických momentov (ako napríklad kontrola auta policajtmi).

Mo
Zdroj: Netflix

Mo je prevažne dramatický seriál so serióznymi témami, ktorý však nejakým zázrakom pôsobí ako komédia a dokáže ťa rozosmiať. Ide o dokonalú zmes dvoch protichodných žánrových postupov, ktoré v Mo fungujú prekvapivo dobre. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Chvályhodné sú aj herecké výkony, vďaka ktorým sa pozeráš na autenticky pôsobiace postavy hodné tvojich sympatií. Prvá séria Mo od Netflixu má len 8 častí, z ktorých každá je dlhá približne 25 minút. Celú sériu teda zhltneš za deň a po jej skončení si budeš želať, aby Netflix ihneď oznámil druhú sériu.

Domov
Zdieľať
Diskusia