Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
21. augusta 2022, 9:30
Čas čítania 9:17
Ema Stanovská Kamila Šebestová

Navštívili sme 5 najlepších koktail barov v Bratislave. Pili sme drink z terária a liezli do baru cez skriňu (Reportáž)

GASTRO GASTRO BRATISLAVA REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Tieto bary miluje TripAdvisor aj my. Predstavujeme ti výber tých najlepších.

Bratislavská koktailová scéna sa neustále mení a vyvíja. Keďže od posledného Refresher rebríčka už uplynulo niekoľko rokov, rozhodli sme sa opäť vyjsť do ulíc a zistiť, kde si dáš ten najlepší drink v meste.

Ešte predtým sme si spravili malý prieskum na TripAdvisore a vybrali top päť najlepšie hodnotených koktailových barov v meste. Prekvapivo, mnohé luxusné bary – ako je napríklad Ufo a Sky bar – za tie roky v hodnotení klesli a na vyššie priečky sa, naopak, prebojovali podniky s uvoľnenejšou atmosférou.

Keď sme mali finálovú päťku, každý bar sme osobne navštívili a zhodnotili chuť, prezentáciu a cenu koktailov, atraktivitu prostredia a vrúcnosť obsluhy. Udeľovali sme aj plusové body, napríklad za živú hudbu či interaktívne prvky. Keďže všetky miesta sme navštívili spolu s kamerou, na túto barovú púť sa môžeš vydať spolu s nami. To najlepšie si nechávame na koniec. Na zdravie!

V Refresheri za teba pravidelne testujeme tie najlepšie reštaurácie a podniky a prinášame úprimné reportáže. Ak nás v tom chceš podporiť, nezabudni sa stať členom Refresher+ klubu. Ak ti chutí a chceš byť informovaný o najnovších podnikoch v Bratislave, sleduj tému Gastro Bratislava.

5. miesto: Baudelaire Bar

Adresa: Panská 240/6
Na tomto bare milujeme: drinky a shoty inšpirované literátmi a úspešnými ženskými osobnosťami, dostatok priestoru v interiéri aj na terase, prijateľné ceny

Baudelaire je novší súrodenec originálneho baru Bukowski na Námestí SNP. Oba podniky spája literárna tematika inšpirovaná slávnymi básnikmi a literátmi, ktorí si užívali život plnými dúškami – áno, aj alkohol, a to možno viac, ako mali.

Odporúčané
Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri 17. marca 2024, 12:30

Podnik na frekventovanej Panskej ulici, ktorý nesie meno francúzskeho básnika Charlesa Baudelaira, nie je len koktailový bar, ale univerzálny podnik pre všetkých. Široká ponuka kvalitných pív, vín, rumov či destilátov uspokojí aj väčšiu partiu ľudí. 

Originálna ponuka spolu s bohémskou atmosférou je dôvod, prečo si Baudelaire bar vyslúžil piate miesto v našom rebríčku.
Originálna ponuka spolu s bohémskou atmosférou je dôvod, prečo si Baudelaire bar vyslúžil piate miesto v našom rebríčku. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Hlavnými hviezdami baru sú však koktaily a shoty, pričom každý má svoj vlastný príbeh, dušu aj odlišný spôsob prípravy. Originálna ponuka spolu s bohémskou atmosférou je dôvod, prečo si Baudelaire bar vyslúžil piate miesto v našom rebríčku. Zo všetkých piatich barov je jednoznačne najlacnejší, čo sa však na chuti drinkov nijako neodráža.

 

Koktailová ponuka je inšpirovaná ženskými múzami minulého storočia. Rozhodli sme sa pre bestsellery – americkú pilotku Ameliu Earhart a afroamerickú speváčku Ninu Simone (oba koktaily za 7,50 €).

Nina vraj milovala gin, preto nemohol chýbať ani v „jej“ drinku. Myslíme si, že si ho zamilujú najmä ženské hostky, pretože chutí veľmi sladko a pripomínal nám detskú šumienku s príchuťou ananásu. Okrem ginu je v ňom aj vermút, bazový sirup a navrchu tróni pena z čaju rooibos, ktorá je spolu s lyofilizovanou malinou v strede perfektnou čerešničkou na torte.

Drink inšpirovaný Ninou Simone sa vyznačuje sladkou a bohatou penou.
Drink inšpirovaný Ninou Simone sa vyznačuje sladkou a bohatou penou. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Drink Amelia mal v sebe – podobne ako známa pilotka – mužský element. Odvážna kombinácia 12-ročnej whisky, mätovej kombuče, jablkovej šťavy, klinčekov a bitterov vytvára výraznú a korenistú chuť. Ak by sa Amelia s Ninou narodili v tomto tisícročí, zrejme by spolu tvorili perfektný pár.

Každý drink sa tu pripravuje iným spôsobom.
Každý drink sa tu pripravuje iným spôsobom. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Na záver si určite nezabudni objednať jeden z ikonických shotov pomenovaných po známych literátoch, ako je Francis Scott Fitzgerald, Jane Austen či – ako inak – Charles Bukowski (všetky shoty za 3 eurá).

K drinku si tu môžeš dať aj čerstvé snacky ako obložené bagle (7,90 €), kuracie krídelká (5,90 €), mozzarella sticks (5,90 €), cibuľové krúžky (3,90 €) či hranolky (3,90 €). 

4. miesto: Michalská Cocktail Room

Adresa: Laurinská 14
Na tomto bare milujeme: skrytý vstup cez skriňu, jazzovú atmosféru 20. rokov, pravidelne sa meniacu ponuku klasických drinkov

Ak ťa vždy lákalo ocitnúť sa na chvíľu v koži Veľkého Gatsbyho a zažiť neviazanú jazzovú atmosféru 20. rokov 20. storočia, Michalská Cocktail Room je tvoj bar. Luxusné kožené sedačky a tlmené osvetlenie sa tu miešajú s ošarpanými stenami, na ktorých visia dobové čiernobiele fotografie pripomínajúce minulé storočie.

Luxusné kožené sedačky a tlmené osvetlenie sa v tomto bare prelínajú s ošarpanými stenami.
Luxusné kožené sedačky a tlmené osvetlenie sa v tomto bare prelínajú s ošarpanými stenami. Zdroj: Refresher/Daniela Dolinská

Domáci toto miesto poznajú aj pod názvom „skrytý bar“ či „tajný bar“, pretože nájsť ho môže byť pre neznalého hosťa celkom fuška. Z Michalskej ulice treba najskôr vojsť do Urban bistra a potom sa schodmi dostať na prvé poschodie. To však nie je všetko – do baru sa nevstupuje cez dvere, ale nenápadnú skriňu. Na stene vedľa skrine visí retro telefón, žiaden špeciálny kód tam však zadávať netreba, stačí vojsť.

Tento koktailový bar je zo všetkých piatich v našom rebríčku asi najlepším útočiskom pred vonkajším svetom. Nielen komplikovaný a záhadný vstup, ale aj prostredie a interiér podniku navodzujú dojem, že si sa teleportoval do tajného newyorského baru v čase povojnovej prohibície.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 119825 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú nevýhodu sme si všimli v Michalská Coktail Room.
  • Ktorý drink musíš v tomto bare objednať svojej partnerke.
  • V ktorom bare je obsluha naschvál drzá a flirtuje so ženskými hostkami, ktoré o to majú záujem.
  • Kde nám doniesli drink v teráriu so živým hmyzom a prosecco a shot ako pozornosť podniku.
  • Kde dostaneš k drinkom olivy a snacky zdarma.
  • Ako nám chutilo v bare najlepšieho barmana sveta – Slováka.
  • V ktorom bare nájdeš ešte fľaše z 20. rokov 20. storočia.
Domov
Zdieľať
Diskusia