Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2022, 9:56
Čas čítania 0:52
Martin Mičuda

Na českej diaľnici sa opäť objavil tajomný monopost formuly vo farbách Ferrari. V minulosti po ňom pátrala polícia

TECH FORMULA 2
Uložiť Uložené

Podľa všetkého ide o monopost série GP2, ktorý sa už na českých verejných komunikáciach neraz ukázal.

Zatiaľ čo tohtoročný šampionát F1 prázdninuje v rámci tradičnej letnej prestávky, v susednej Českej republike sa dejú veľké veci. V uplynulých hodinách sociálne siete zaplavili autentické zábery z diaľnice D4 z Prahy smerom k nemeckým hraniciam, po ktorej sa premával záhadný červený monopost vo farbách Ferrari.

Sprievod mu pritom robilo Lamborghini Aventador SVJ a Bugatti Chiron. Hoci by sa mohlo zdať, že ide o staršiu formulu 1, v skutočnosti ide o monopost Dallara GP2/08, teda niekdajší monopost série GP2 (v súčasnosti séria F2).

Zaujímavé je, že netradičný úkaz nie je úplnou novinkou. Monopost sa mal v Česku objaviť už v roku 2018 a inak to nebolo ani o rok. Vzhľadom na to, že pretekársky špeciál tohto druhu nemá, samozrejme, homologizáciu, a teda ani povolenia pre verejné komunikácie, tento kuriózny incident už pred pár rokmi vyšetrovala česká polícia.


O pomoc vtedy strážcovia zákona žiadali občanov, pretože úrady nevedeli majiteľa pre absenciu evidenčných čísel nájsť. Nakoniec sa odvážneho pilota podarilo vypátrať, ale pre prilbu nemohol byť jasne identifikovaný, a preto trestu paradoxne unikol.

Majiteľ poprel, že sedel za volantom v inkriminovanom čase. Za takýto priestupok pritom v Českej republike vodičovi hrozí nielen mastná pokuta, ale aj ročný zákaz šoférovania. Nateraz je však otázne, aký záver prinesie vyšetrovanie tentokrát.

Domov
Zdieľať
Diskusia