Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. augusta 2013, 17:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najzaujímavejšie prestupy leta #2

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Neymar, Cavani, Higuaín. Veľa známych mien opustilo svoje kluby aby prijali nové výzvy. Pozrite si zoznam najzaujímavejších prestupov tohto leta.

Najzaujímavejšie prestupy leta #2


1. Neymar –> FC Barcelona – 57 000 000 €

Najlepší hráč Pohára konfederácií a jeden z najväčších talentov sveta sa toto leto očakávane pobral do hlavného mesta Katalánska, Barcelony. Majster La ligy prišiel o 57 ml.  €, avšak je otázne, aká bola výsledná suma za tohto hráča, keďže práva na jeho prestup vlastnili niektoré spoločnosti, niečo sa malo ujsť agentovi, otcovi hráča a samozrejme aj Santosu. Konečná suma by mala byť o pár miliónov vyššia. Upísal sa na 5 rokov.

 


2. Pierre-Emerick Aubameyang --> Borussia  Dortmund – 13 000 000 €

24-ročný rýchlik prestúpil z klubu St. Ennie do Borussie Dortmund za sumu 13. ml. €. Myslím, že tu tá suma nie je prekvapivá. V 37 zápasoch zaznamenal až 19 gólov a stal sa celkom horúcou položkou na prestupovom trhu. V Nemecku by sa mal zdržať 5 rokov.

3. Madrid --> Neapol

 

José Callejon - 10 000 000 €

Až príliš dlho tento šikovný hráč zo Španielska "zohrieval" lavičku Realu Madrid. Nový tréner Ancelotti s ním už však do nasledujúcej sezóny nepočíta, a tak sa sťahuje do Neapolu na 4 roky. Odohral 30 zápasov a strelil len 3 góly. Myslíte, že sa mu v Taliansku bude dariť lepšie?

Raul Albiol – 12 000 000 €

4 roky sa ohrieval v Madride, až sa napokon rozhodol odísť do Neapolu na rovnaký počet rokov. V Reale zaznamenal 1 gól, no bohužiaľ si ani on až tak veľa nezahral. Prestup je teda logický. Snáď bude brániť svätyňu Neapolu viac, ako tú madridskú.

Gonzálo Higuaín - 37 000 000 €

Tento skvelý argentínsky útočník ohrozoval súperove brány v drese bieleho baletu 6 sezón. Nastal čas odísť a Neapol sa zdal byť tým správnym miestom. Taliansky klub urobil v Reale celkom veľkú „čistku“, veď len odtiaľ prišli hráči za 59 miliónov €. SSC Napoli sa upísal na 5 rokov.

4. Thiago Alcántara --> Bayern Mníchov - 25 000 000 €

 

Najväčší talent La Másie posledných rokov musel odísť pre nedostatok minút na ihrisku v FC Barcelona. Tito Vilanova mu nebol schopný dať ani o 60 minút navyše.  V tom prípade by sa naplnila dohoda vo výkupnej klauzule a hráč by tak stál 4x viac. Vidíme tak ďalšieho Piquého či Fabreho. Barca bude svoj talent pravdepodobne za pár rokov kupovať za veľké peniaze, aj keď v prvých zápasoch Bayernu sa mu až tak veľmi nedarilo. V Bavorsku pobudne 4 roky.

5. Stefan Jovetić --> Manchester City – 26 000 000 €

„Pirát“ z Fiorentiny budil veľkú pozornosť už minulý rok, ale až toto leto sa za ním kluby hnali ako divé. Nakoniec uspel Manchester City a ten tak dopĺňa posily ďalším menom. Prišli už Navas, Negredo, Fernandinho a už spomínaný Jovetić. V poslednej sezóne odohral 31 stretnutí a strelil 13 gólov. Prestupuje zrejme natrvalo.

6. Marquinhos --> PSG – 32 000 000 €

Keďže Barcelona tlačila na prestup Silvu, ktorý bol dosť blízko, PSG si chcelo poistiť obranu Marquinhosom. Ten bol na zozname blaugranas na treťom mieste po Luizovi, avšak keď Tito odstúpil z postu trénera a Silva predĺžil zmluvu s P$G, navyše francúzsky klub kúpil Marquinhosa a Luiz nechce opustiť Chelsea, Barcelona tak dostala zásah pod pás. Talentovaný mladík z AS Rím podpísal kontrakt na 5 rokov.

7. Alvaro Negredo --> Manchester City - 23 000 000 €

Skvelý útočník španielskej Sevilli strelil v 35 zápasoch vynikajúcich 25 gólov, avšak 4 roky v La lige mu asi stačili a sťahuje sa tak do Anglicka na 4 roky. Tak sa mi zdá, že okrem Villu odišiel zo Španielska každý schopný útočník. Nikoho už asi nebaví sledovať boje Barcelony s Realom a bojovať len o priečky pod nimi. Španielsky futbal ale peniaze potrebuje, teda až na Real, ktorý aj cez krízu, ktorou prechádzajú všetky kluby v španielskej la ligy, kupuje nejakých Illarramendiov za 40 miliónov.

8. Edinson Cavani --> PSG – 64 500 000 €

Uruguajská kométa, ktorá ničila protivníkov v drese Neapolu, prestupuje do francúzskeho PSG ako najdrahší hráč leta. V 34 zápasoch predchádzajúcej sezóny stihol nastrieľať až 29 gólov. Francúzskeho majstra posilní na 5 rokov. Je otázne, ako si bude rozumieť s Ibrom.

9. Roberto Soldado --> Tottenham – 30 000 000 €

Hviezda Valencie sa bohužiaľ porúča preč. Anglicko zažíva ďalší príval skvelých španielskych hráčov. Mám pocit, že bez hráčov z Pyrenejského poloostrova by Premier League nebola Premier League. Španielsko ale bohužiaľ nie je plné konkurencie schopných tímov a aj Valencia prekvapivo pokazila minulú sezónu. Hlavne Soldado tak držal útok netopierov nad vodou. 35 zápasov, 24 gólov. V Anglicku by mal pobudnúť 4 roky.

10. Jeremy Toulalan --> Monako – 5 000 000 €

Starší, ale stále veľmi dobrý hráč držal stred poľa pre Málagu v kvalitnom stave. Po odchode Isca a tohto pána bude na tom klub o dosť horšie. No nechajme sa prekvapiť. Monako neuveriteľné zbrojí a som zvedavý, kam to tento rok dotiahne. Jeremy posilní klub na dva roky.

To by bolo na dnes všetko. Do konca augusta stále ostáva veľa času a očakávame prestupy ako napr. Bale, Ibrahimović, mal by prísť aj nejaký stopér do Barcy. Hovorí sa o Luizovi, Vertonghenovi, Vermaelenovi a iných, ale tí zrejme svoje kluby neopustia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia