Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
10. augusta 2022, 21:33
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

Pizzeria Domino’s odchádza z Talianska. Po 7 rokoch zbankrotovala, taliansky trh americkú pizzu odmietol

NEWS PIZZA SPRÁVY ZO SVETA TALIANSKO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Firma vyhlásila bankrot.

Americká spoločnosť Domino’s odchádza z Talianska. Nepodarilo sa jej pokoriť krajinu, z ktorej pizza pochádza. Podľa britského Guardianu chceli do roku 2030 po celej krajine otvoriť 880 pobočiek a dúfali, že si zákazníci obľúbia aj pizzu s ananásom. Po siedmich rokoch však talianska franšíza zbankrotovala.

Chceli naučiť Taliansko milovať ananás na pizzi

Začali v Miláne a postupne sa rozšírili do Turína, Bologne, Parmy a Ríma. Od roku 2015 sa im podarilo otvoriť 29 pobočiek, no všetky sú dnes zatvorené. Do Neapola, rodiska talianskeho pokrmu pizza, sa nikdy ani nedostali.

Franšízu do Talianska priniesol podnikateľ Alessandro Lazzaroni, ktorého inšpiroval odvážny krok otvoriť v Taliansku prvý McDonald’s v roku 1985. Lazzaroni bol kedysi manažérom v Burger Kingu. Spočiatku sa Domino’s darilo, no napokon neustáli konkurenciu. Nepodarilo sa im nastaviť ani konkurencieschopnú cenu: keďže v talianskej reštaurácii je možné získať pizzu už za päť eur, v prípade predaja na kúsky ešte lacnejšie.

Firma požiadala o bankrot v apríli 2022. Lazzaroni dnes pracuje pre Crazy Pizza, reštauráciu, ktorú vlastní bývalý šéf tímu F1 Flavio Briatore. Nachádza sa na známej ulici Via Veneto v Ríme.

Domov
Zdieľať
Diskusia