Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2022, 21:36
Čas čítania 0:48
Dominik Vetrák

UFO triler Nope je najúspešnejším originálnym kinofilmom od roka 2019. Na Slovensku si naň počkáme ešte 3 týždne

UFO triler Nope je najúspešnejším originálnym kinofilmom od roka 2019. Na Slovensku si naň počkáme ešte 3 týždne
Zdroj: Universal Studios
FILMY A SERIÁLY NOPE
Uložiť Uložené

Nope mal úspešný premiérový víkend. Kedy si snímku budeme môcť pozrieť my?

Sci-fi triler Nope od režiséra Jordana Peela (Get Out, Us) je v Amerike veľkým hitom. Najprv dostal skvelé recenzie a následne zarobil v kinách v USA a v Kanade počas premiérového víkendu 44 miliónov dolárov, informuje filmový portál Deadline.

Ide o najlepší otvárací víkend originálneho filmu od roku 2019, ktorý nie je súčasťou nejakej franšízy a rozšíreného filmového sveta či veľkej značky. Paradoxne, daný film z roku 2019 je Us, predošlý triler režiséra snímky Nope. Us počas premiérového víkendu zarobil 71 miliónov dolárov, čo je o dosť viac ako Nope.

Odporúčané
Tom Cruise: kontroverzný scientológ, posledný akčný hrdina Hollywoodu a úžasný herec, ktorý navždy zmenil akčný žáner Tom Cruise: kontroverzný scientológ, posledný akčný hrdina Hollywoodu a úžasný herec, ktorý navždy zmenil akčný žáner 24. júla 2022, 9:30

Navyše, experti očakávali, že Nope zarobí počas otváracieho víkendu 50 miliónov dolárov, čo sa však nepodarilo. Nakrútenie snímky Nope stálo štúdio Universal okolo 70 miliónov dolárov, zatiaľ čo Us nakrútili za 20 miliónov dolárov. 

Aj keby si do pokladnice štúdia rád prispel a podporil originálnu hollywoodsku tvorbu, zatiaľ máš smolu. Nope sa totiž do slovenských kín dostane s trojtýždenným meškaním, a teda 18. augusta 2022. 

Sci-fi Nope zobrazí mimozemskú inváziu, ktorá sa začne na ranči, kde hlavné postavy trénujú kone. Hlavné roly stvárnili herci Daniel Kaluuya (Get Out, Black Panther), Steven Yeun (The Walking Dead, The Humans) a Keke Palmer (Hustlers). Jednu z rol stvárnila aj herečka z Euforie Barbie Ferreira. 

Domov
Zdieľať
Diskusia