Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2022, 22:25
Čas čítania 1:13
Ivan Koribanič

NHL: Juraj Slafkovský podpísal s Montrealom kontrakt na 950-tisíc eur ročne, nové zmluvy podpísali aj Erik Černák s Jarom Halákom

NHL: Juraj Slafkovský podpísal s Montrealom kontrakt na 950-tisíc eur ročne, nové zmluvy podpísali aj Erik Černák s Jarom Halákom
Zdroj: TASR
ŠPORT DRAFT NHL 2022 ERIK ČERNÁK HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ NHL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Až trojica Slovákov si v NHL poistila svoje miesta.

Juraj Slafkovský

Ako píše Habseyesontheprize, Juraj Slafkovský podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt v NHL s Montrealom Canadiens, ktorý ho draftoval. Zmluva je platná do konca sezóny 2024/2025. Ročne zarobí 950-tisíc eur. Vďaka výkonnostným bonusom si môže prilepšiť o ďalších 3,5 milióna eur ročne.

Zmluvu podpísal krátko po skončení rozvojového kempu, ktorého bol súčasťou. To znamená, že Košičan bude súčasťou aj hlavného predsezónneho tréningového kempu. Ten rozhodne o tom, či sezónu začne v NHL alebo bude hrať na farme za Laval Rocket.

S ohľadom na Slafkovského vek, ak v nasledujúcej sezóne neodohrá desať a viac zápasov v rámci základnej časti NHL, jeho trojročný kontrakt začne plynúť až o rok neskôr. Juraj Slafkovský je prvým hráčom z tohtoročného draftu, ktorý podpísal profesionálnu zmluvu.

Erik Černák

Tampa Bay Lightning na svojom Twitteri informovala, že s Erikom Černákom klub predĺžil zmluvu o ďalších osem rokov, píše Thehockeywriters. Ročne zarobí 5,2 milióna eur. Tento kontrakt začne platiť až v sezóne 2023/2024, pretože na nasledujúci ročník má platnú starú zmluvu. Podľa nej zarobí 2,95 milióna eur ročne. Okrem Černáka si Tampa na osem rokov poistila aj Sergačeva a Cirelliho.

Jaroslav Halák

Tridsaťsedemročný slovenský brankár Jaroslav Halák podpísal jednoročnú zmluvu na 1,55 milióna eur s New Yorkom Rangers, píše Thehockeywriters. Podľa všetkého by mal kryť chrbát jednotke Igorovi Shesterkinovi. Halák bol v uplynulej sezóne súčasťou Vancouveru Canucks, kde odchytal iba sedemnásť zápasov.

Mohlo by ťa zaujímať:
Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2
Nový variant omikronu sa volá centaurus. Britskí virológovia varujú pred jeho rýchlym šírením
Eleven zo Stranger Things má vlastnú značku kozmetiky, kúpiš ju aj na Slovensku
Domov
Zdieľať
Diskusia