Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2022, 7:30
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

Mansory premenilo brutálne Ferrari na 1 100-koňovú stíhačku, ktorá dá stovku za 2,4 sekundy

Mansory premenilo brutálne Ferrari na 1 100-koňovú stíhačku, ktorá dá stovku za 2,4 sekundy
Zdroj: Mansory
TECH MANSORY TUNING
Uložiť Uložené

Novinka nesie označenie F9XX a patrí medzi to najextrémnejšie, čo Mansory kedy vytvorilo.

Nemecký prémiový úpravca so sídlom v meste Brand vypúšťa do sveta ďalší dych vyrážajúci výtvor. Mansory si totiž vzalo do parády hyperšport Ferrari SF90 a pretvorilo ho do ešte brutálnejšej podoby. Vzhľadom na to, že tentoraz je vo veci komplexná úprava, nielen hŕstka vylepšení, taliansky hyperšport dostáva nové označenie F9XX. Dobre známy exteriér tak získal množstvo nadstavcov a úplne nových karosárskych častí, ktoré sú vyrobené výlučne z karbónových vlákien, navyše niektoré z nich netaja svoj pôvod vďaka použitiu len priehľadného laku.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Nový je predný nárazník s vystupujúcim splitterom, členitejšia predná kapota, bočné prahy, otvory na prívod vzduchu, kryt motora, difúzor či obrovské zadné vstavané krídlo, ktoré po novom vystupuje priamo z bokov karosérie. So sériovým SF90 tak F9XX nemá vizuálne veľa spoločného, i keď samotný tvar karosérie sa, pochopiteľne, nezmenil. Do oka v neposlednom rade padnú aj špeciálne aerodynamické kované disky YT.5 Air, ktoré majú vpredu 21 a vzadu až 22". Obuté sú následne do pneumatík s rozmermi 255/30 ZR21, respektíve 335/25 ZR22.

Mansory, SF90,
Zdroj: Mansory

Čierny matný exteriér následne dopĺňa žltý nápis a kontrastné prvky dodatočných nadstavcov. v Identickom farebnom duchu sa nesie aj interiér, kde už toľko zmien neevidujeme. Takmer všetky ovládacie prvky sú priamo integrované na volant, zatiaľ čo všetky zobrazenia má na starosti výhradne plne digitálny prístrojový panel. Za volantom sú ešte väčšie pádla prevodovky, zatiaľ čo karbónové dekóry dopĺňajú žlté elementy. V identickom odtieni sú čalúnené aj nové koberčeky a škrupinové sedadlá.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Zmeny neobišli ani pohonné ústrojenstvo. To tvorí plug-in hybridná sústava. Srdcom je dvakrát preplňovaná 3,9-litrová V8-čka, ktorej dopomáhajú až 3 elektromotory. Výsledný výkon celej sústavy je v sériovej podobe na úrovni 735 kW/1 000 koní. Po zásahoch Mansory však výkon poskočil až na úroveň 1 100 koní a 980 Nm! Vďaka týmto parametrom dokáže matná stíhačka akcelerovať na stovku len za 2,4 sekundy (!) a uháňať rýchlosťou až 355 km/h. Cenové relácie Mansory neuvádza, vo výsledku však môže cenovka atakovať po započítaní dane až milión eur.

Mansory, SF90,Mansory, SF90,Mansory, SF90,Mansory, SF90,
Zobraziť galériu
(13)
Domov
Zdieľať
Diskusia