Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2022, 11:45
Čas čítania 0:46
Dominik Vetrák

Thor: Láska a hrom má za sebou najúspešnejší premiérový víkend v kinách v rámci celej série. Dosiahne na miliardové tržby?

Thor: Láska a hrom má za sebou najúspešnejší premiérový víkend v kinách v rámci celej série. Dosiahne na miliardové tržby?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY THOR: LOVE AND THUNDER
Uložiť Uložené

Thor 4 v kinách po celom svete zarobil viac ako 300 miliónov dolárov.

Komiksový film Thor: Láska a hrom premiéroval minulý týždeň a v USA a Kanade zarobil počas premiérového víkendu (obdobie od štvrtka do nedele) úctyhodných 143 miliónov dolárov. Celosvetovo má na konte 304 miliónov dolárov. Filmový magazín IndieWire informuje o slušných tržbách najnovšieho blockbusteru od štúdia Marvel. Zároveň analyzujú, koľko asi snímka dokopy v kinách zarobí a zdá sa, že na miliardu to stačiť nebude. 

Odporúčané
Thor: Láska a hrom v potitulkovej scéne odhalil, s ktorým slávnym bohom bude bojovať nabudúce. Čo prekvapivé sa ešte stalo? Thor: Láska a hrom v potitulkovej scéne odhalil, s ktorým slávnym bohom bude bojovať nabudúce. Čo prekvapivé sa ešte stalo? 8. júla 2022, 12:30

Thor 4 zarobil počas premiérového víkendu v USA a v Kanade menej ako Doctor Strange 2 (185 miliónov dolárov) a oveľa menej zarobil aj z celosvetového hľadiska (450 miliónov dolárov). Navyše, už počas premiérového víkendu mal väčší pokles tržieb než Doctor Strange. Ten vo finále zarobil v kinách 950 miliónov dolárov, a to mal menšiu konkurenciu ako Thor: Láska a hrom. Je teda nepravdepodobné, že štvrtý Thor zarobí v kinách miliardu dolárov. 

Môže však byť najzárobkovejším filmom z celej série filmov o Thorovi. Už premiérový víkend mal totiž lepší ako všetky tri predošlé časti. Jednotka zarobila 65 miliónov, dvojka 85 a tretia časť s názvom Ragnarok zarobil v roku 2017 počas premiérového víkendu v USA a v Kanade 122 miliónov dolárov. Thor: Ragnarok nakoniec celosvetovo zarobil 854 miliónov dolárov. 

Thor Love and thunder recenzia
Zdroj: Marvel Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia