Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2022, 8:30
Čas čítania 1:03
Martin Mičuda

Brabus sa púšťa do vylepšení novej triedy C, zatiaľ sa drží pri zemi

Brabus sa púšťa do vylepšení novej triedy C, zatiaľ sa drží pri zemi
Zdroj: Brabus
TECH BRABUS TUNING
Uložiť Uložené

Nemecký tuner prináša balíky úprav B30 a D30 pre motorizácie C 300 a C 300d.

Na top variant aktuálnej triedy C stále čakáme. Mercedes-Benz totiž najostrejšie C 63 ešte nepredstavil, súčasný vrchol v ponuke tak zastrešuje verzia C 43. Vzhľadom na to ani dvorný úpravca Brabus zatiaľ s novou generáciou triedy C veľmi neexperimentuje a čaká, kedy sa bude môcť naplno pustiť do verzie AMG. Kým sa tak stane, firma z nemeckého Bottropu predstavuje balík úprav pod označením B30, respektíve D30. Jeho súčasťou je technické vylepšenie verzie C 300 4Matic a C 300d.

  • C 300 4Matic B30 – 2.0 R4, 221 kW/300 koní a 450 Nm, 0 – 100 km/h za 5,8 s
  • C 300d D30 – 2.0 R4, 228 kW/310 koní a 600 Nm, 0 – 100 km/h za 5,6 s
Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

V oboch prípadoch je maximálna rýchlosť elektronicky limitovaná na 250 km/h. Úpravy napokon evidujeme aj na podvozku – nové športové odpruženie zníži svetlú výšku o 30 milimetrov, celok pritom stojí na firemných 20" diskoch Monoblock Z.

Brabus, Mercedes-Benz, trieda C,
Zdroj: Brabus

Balík AMG Line, ktorým sú verzie B30 a D30 osadené štandardne dopĺňa len hŕstka kozmetických doplnkov – predný splitter, zadná odtrhová hrana a jemne pozmenený zadný difúzor. Ten po stranách získal nové koncovky výfuku, ktoré svojím tvarom pripomínajú modely C 43. Ich priemer je pritom až 90 milimetrov. Nová trieda C už okrem AMG verzie nemá reálne koncovky výfuku ani pri voľbe športového optického paketu v kombinácii s benzínovým motorom. 

Poznávacím znakom sú disky a prídavný LED pás v prednom nárazníku. Brabus ponúka úpravy ako pre sedan, tak aj pre prakticky navrhnuté kombi. V interiéri pribudli hliníkové pedále, nové podsvietené prahy dverí či koberčeky. Na výber je aj vlastné čalúnenie kokpitu, všetko to však závisí od preferencií zákazníka.

Brabus, Mercedes-Benz, trieda C,Brabus, Mercedes-Benz, trieda C,Brabus, Mercedes-Benz, trieda C,Brabus, Mercedes-Benz, trieda C,
Zobraziť galériu
(27)
Domov
Zdieľať
Diskusia