Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2022, 8:30
Čas čítania 1:08
Martin Mičuda

Vyvrcholením osláv 50. výročia BMW M bude novodobé 3.0 CSL s manuálnou prevodovkou

Vyvrcholením osláv 50. výročia BMW M bude novodobé 3.0 CSL s manuálnou prevodovkou
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

BMW sa chystá znovuzrodiť jedno z najslávnejších vozidiel svojej športovej histórie.

Pravdepodobne ti neuniklo, že mníchovská automobilka tento rok oslavuje okrúhle 50. výročie svojej divízie BMW M. Pri tejto príležitosti sme postupne spoznali viaceré chuťovky, či už ide o M3 Touring, alebo najmä M4 CSL. Najnovšie sa však dozvedáme, že zďaleka to nebolo posledné slovo, pretože BMW v zmysle predošlých kuloárnych informácií skutočne pracuje na novodobej podobe slávneho modelu 3.0 CSL.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Túto informáciu by si však na oficiálnych stránkach a dokonca ani v presscentre BMW nenašiel, všetky predošlé špekulácie však medzičasom na svojom Instagrame potvrdil ten najpovolanejší – sám šéf divízie BMW M Frank van Meel.

Momentálne ešte patrične zamaskovaný exemplár naznačuje, že pôjde o tvarovo unikátny počin, ktorý dostane špecificky navrhnutú masku, nárazníky aj riešenie zadných spojlerov vrátane toho na streche, ktorý odkazuje na pôvodné 3.0 CSL.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Franciscus van Meel (@franciscusvanmeel)

Je viac než zrejmé, že novodobé 3.0 CSL vznikne na základoch aktuálnej generácie BMW M4, ale vo výsledku budú jeho oba konce veľmi odlišné. Podstatnejšia je však technika, no a tá bude podľa všetkého znamenitá.

O pohon sa nepochybne postará benzínový radový šesťvalec, 3-litrový agregát by si však mal ešte dodatočne prilepšiť – hovorí sa o výkone atakujúcom až 441 kW/600 kní, zatiaľ čo krútiaci moment by mal poskočiť na rovných 700 Nm.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Zaujímavejšou správou však je, že o sprevodovanie by sa mala údajne postarať 6-stupňová manuálna prevodovka, čo je v kontexte spomínaných výkonnostných parametrov naozaj pozoruhodné.

Nechajme sa teda prekvapiť, s čím BMW naozaj vyrukuje, zdá sa, že už čoskoro by sme mali byť múdrejší. Platí to aj o produkcii a cene, pretože čoraz hlasnejšie sa šepká o astronomickej sume až okolo 700-tisíc € a striktne limitovanom počte len 50 kusov! Sériová výroba má byť spustená ešte tento rok.

BMW, 3.0 CSL,BMW, 3.0 CSL,BMW, 3.0 CSL,BMW, 3.0 CSL,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia