Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2022, 20:00
Čas čítania 1:05
Eduard Starkbauer

TOP 3 v utorok: Vládna kríza sa prehlbuje, ukončili vyšetrovanie Lučanského samovraždy a možný návrat respirátorov

TOP 3 v utorok: Vládna kríza sa prehlbuje, ukončili vyšetrovanie Lučanského samovraždy a možný návrat respirátorov
Zdroj: Refresher
NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Pozri si tri zásadné správy dnešného dňa.

OĽaNO aj SAS zvolávajú mimoriadne predsedníctvo

Predsedovia koaličných strán OĽaNO a SAS dnes v tesnom slede oznámili zvolanie mimoriadneho zasadania predsedníctva svojich strán. Témou stretnutí má byť podľa Igora Matoviča, respektíve Richarda Sulíka pretrvávajúca vládna kríza. Obaja predsedovia strán sa zhodujú, že situácia je vážna.

Strana Sloboda a solidarita sa nezúčastňuje na koaličných radách ani napriek tomu, že Eduard Heger zvolal stretnutie s Borisom Kollárom a Richardom Sulíkom, kde sa pokúsil vzťahy urovnať. Viac sa dočítaš v našich článkoch tu a tu.

Richard Sulík a Igor Matovič.
Richard Sulík a Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ukončili vyšetrovanie samovraždy Milana Lučanského

Vyšetrovateľ vydal rozhodnutie, ktorým trestné stíhanie zastavil. Znamená to, že sa stotožnil s verziou, že v prípade exšéfa polície došlo k smrti tak, ako skonštatovala komisia ministerstva spravodlivosti. Konšpirácie o násilnom usmrtení exšéfa polície sa tak nepotvrdili.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Vyšetrovanie trvalo rok a pol, absolvovali počas neho aj rekonštrukciu prípadu, na ktorej sa zúčastnil generálny prokurátor Maroš Žilinka. Viac detailov sa dozvieš v našom článku.

Milan Lučanský a bývalá ministerka vnútra Denisa Saková.
Milan Lučanský a bývalá ministerka vnútra Denisa Saková. Zdroj: TASR

Ministerstvo zdravotníctva pripustilo návrat respirátorov

V dôsledku šírenia omikronových subvariantov koronavírusu uvažuje rezort zdravotníctva nad návratom povinného nosenia respirátorov v špecifických situáciách. Pandémia je v súčasnosti podľa šéfa Inštitútu zdravotných analýz Mateja Mišíka pod kontrolou, aj keď sa zvyšuje riziko reinfekcie a rýchlejšieho šírenia v populácii.

Z krátkodobej stratégie manažmentu pandémie vyplýva, že v najbližších mesiacoch by sme sa nemali dočkať obmedzenia pohybu. Viac sa dočítaš tu.

Na archívnej snímke z 15. decembra 2020 lekárnik drží respirátor FFP2 v nemeckom Bielefelde.
Na archívnej snímke z 15. decembra 2020 lekárnik drží respirátor FFP2 v nemeckom Bielefelde. Zdroj: TASR/DPA

Instagramový post dňa

Legendárni britskí moderátori Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May navštívili počas natáčania epizódy seriálu Grand Tour okrem Česka a Poľska aj Slovensko. V Bratislave sa s nimi stretol aj zamestnanec Refresheru, ktorí nám o nezabudnuteľnom zážitku porozprával. Moderátorom sa u nás očividne páčilo.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

Domov
Zdieľať
Diskusia