Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2022, 12:39
Čas čítania 1:16
Viktor Kniš

Richard Sulík: Situácia je vážna, zvolávam mimoriadnu republikovú radu strany a rozhodneme o budúcnosti

NEWS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Republiková rada má začiatkom júla rozhodnúť o budúcnosti strany

Richard Sulík tvrdí, že situácia v koalícii je vážna, rozhodol sa preto zvolať mimoriadnu republikovú radu rozšírenú o poslancov a ministrov. 

Trinásti hlavní členovia by na nej mali rozhodnúť o ďalšom postupe, resp. zotrvaní alebo odchode strany Sloboda a Solidarita z vlády. Predseda SaS a minister hospodárstva odmietol odpovedať na doplňujúce otázky k tejto téme. Mimoriadne rokovanie vedenia strany a najvyššie postavených politických predstaviteľov bude 6. júla.

Špekulácie o možnom odchode SaS z koalície sa vynorili po opätovnom vyostrení vzťahov súvisiacom s hlasovaním o protiinflačnom balíku a verbálnych útokoch zo strany ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý, naopak, z rozbíjania vzťahov obvinil SaS.

Sulík
Zdroj: TASR

Richard Sulík navyše pred pár dňami odišiel z virtuálnej konverzácie v aplikácii Signal po tom, čo na neho šéf OĽaNO zaútočil. Ešte v sobotu prosil Matovič Sulíka o odpustenie. SaS v reakcii napísala, že Matovič sa má ospravedlniť celému Slovensku.  Strana Sloboda a Solidarita sa nezúčastňuje koaličných rád aj napriek tomu, že Eduard Heger zvolal strenutie s Borisom Kollárom a Richardom Sulíkom, kde sa pokúsil vzťahy urovnať. 

Odporúčané
Richard Sulík: Kto zarába viac, je schopnejší. Odmietam trestať bohatších za ich úspech vyššími daňami (Rozhovor) Richard Sulík: Kto zarába viac, je schopnejší. Odmietam trestať bohatších za ich úspech vyššími daňami (Rozhovor) 23. júla 2023, 14:30

Igor Matovič v diskusnej relácii s Marekom Vagovičom povedal, že Eduard Hegernemá moc prikázať mu, aby prestal útočiť na koaličného partnera zo strany Sloboda a solidarita. Reagoval tak na nedávne slová predsedu vlády Hegera a predsedu parlamentu Borisa Kollára, ktorí sa stretli s Richardom Sulíkom v snahe o stabilitu vo vláde. 

Premiér Heger sľúbil ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi, že osobné útoky zo strany ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča sa skončia. Stretnutie sa uskutočnilo aj preto, že Kollár trvá na potrebe riešenia situácie v koalícii.

Igor Matovič však tvrdí, že žiadna žiadosť ani príkaz od Hegera neprišli. „Mne zatiaľ nepovedal, že nemám útočiť,“ povedal minister financií v utorok večer v diskusii s ďalšími ministrami. Heger podľa neho sľúbil viac, ako je v jeho silách. „Aj mne sa niekedy stane, že sľúbim za niekoho niečo, čo nemám potom v moci, takže uvidím, ako to Edo vybaví.“

Domov
Zdieľať
Diskusia