Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2022, 13:11
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Igor Matovič naznačuje, že si od Eduarda Hegera nenechá rozkazovať: Aj mne sa stane, že sľúbim niečo, čo nemám v moci

NEWS EDUARD HEGER IGOR MATOVIČ OĽANO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Minister financií povedal, že zatiaľ nemá informáciu od predsedu vlády, že by mal prestať útočiť na svojho koaličného partnera.

Igor Matovič v diskusnej relácii s Marekom Vagovičom povedal, že Eduard Heger nemá moc prikázať mu, aby prestal útočiť na koaličného partnera zo strany Sloboda a solidarita. Reagoval tak na nedávne slová predsedu vlády Hegera a predsedu parlamentu Borisa Kollára, ktorí sa stretli s Richardom Sulíkom v snahe o stabilitu vo vláde. 

Premiér Heger sľúbil ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi, že osobné útoky zo strany ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča sa skončia. Stretnutie sa uskutočnilo aj preto, že Kollár trvá na potrebe riešenia situácie v koalícii.

Šéf Sme rodina chce, aby sa politická strana SaS vrátila na zasadnutia koaličnej rady, z ktorých pred časom zo vzdoru proti útokom Igora Matoviča odišla.

Igor Matovič však tvrdí, že žiadna žiadosť ani príkaz od Hegera neprišli. „Mne zatiaľ nepovedal, že nemám útočiť,“ povedal minister financií v utorok večer v diskusii s ďalšími ministrami. Heger podľa neho sľúbil viac, ako je v jeho silách. „Aj mne sa niekedy stane, že sľúbim za niekoho niečo, čo nemám potom v moci, takže uvidím, ako to Edo vybaví.“

Heger Matovič
Zdroj: TASR

Podľa Kollára medzi Sulíkom a Matovičom pretrváva osobná animozita či averzia a možno by sa už len z princípu dohodnúť nechceli. Predseda parlamentu a šéf strany Sme rodina zdôraznil, že Matovič o večeri v zložení Kollár – Sulík – Heger vedel a nekonalo sa poza jeho chrbát.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Eduard Heger považuje stretnutie s Kollárom a so Sulíkom za úspešné. „Viedol nás k nemu náš spoločný záujem o stabilitu a dobré fungovanie vládnej koalície. Tento záujem v našich vzťahoch naďalej prevláda a pomáha nám prekonávať názorové spory na riešenie závažných spoločenských problémov,“ povedal premiér.

Domov
Zdieľať
Diskusia