Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2022, 6:59
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Svetoznámy juhokórejský boyband BTS si dáva pauzu. Členom kapely hrozí povinná vojenská služba

HUDBA BTS JUŽNÁ KÓREA POP SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Fanúšikovia k-popu sa obávajú, že BTS dopadne podobne ako One Direction.

Juhokórejský boyband BTS, ktorý počas svojej 9-ročnej kariéry ovládol svetové hitparády, oznámil pauzu v spoločnej tvorbe a vystupovaní. Sedem členov kapely tvrdí, že sa v najbližšom čase bude každý z nich venovať sólovej kariére, informuje BBC.

Akcie skupiny Hybe, ktorá BTS riadi, klesli po oficiálnom vyhlásení o pozastavení pôsobenia o 25 percent. Boyband si dáva pauzu v čase, keď členovia majú od 24 do 29 rokov a blížia sa tak k vekovej hranici pre dvojročnú vojenskú službu, ktorá je v ich vlasti povinná. Už v roku 2020 pritom kórejský parlament vyhovel ich žiadosti o odklad vstupu do armády o dva roky.

„Vždy som si myslel, že BTS sa líši od ostatných skupín, ale problém s k-popom a kultúrou idolov je, že vám nedovolí dospieť. Musíte stále tvoriť hudbu a niečo robiť,“ povedal RM, jeden z členov boybandu. Fanúšikovia sa tak lúčia s najväčším reprezentantom kórejského popu na svete a obávajú sa, že ohlásená pauza časom prejde do definitívneho konca, ako to bolo v prípade boybandov ako One Direction či Take That.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Chlapčenská skupina BTS má 7 členov (Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V a Jungkook) a preslávila sa energickými k-popovými skladbami. Ich klipy na Youtube majú miliardy videní, medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Boy With Luv, Dynamite či DNA.

bts
Zdroj: Getty Images
Domov
Zdieľať
Diskusia