Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2022, 20:00
Čas čítania 1:03
Jakub Paulík

TOP 3 v stredu: Internet Explorer končí, Sme rodina štedro platila dezinfoweby a v Bratislave protestovala desaťtisícka učiteľov

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Prečítaj si najvýraznejšie správy dnešného dňa.

Koniec legendy s názvom Internet Explorer

Známy internetový prehliadač Internet Explorer, ktorý bol pre svoju pomalosť terčom posmeškov, po 27 rokoch končí. Microsoft starým používateľom prehliadača odporúča používať náhradný Microsoft Edge. Ten však využívajú len 4 % ľudí. Internet Explorer pritom ešte na prelome milénia malo nainštalovaný vyše 90 % užívateľov. Neskôr ho prebila konkurencia v podobe Google Chrome či Mozilla Firefox. Viac sa o téme dočítaš tu.

 

Internet Explorer
Zdroj: Twitter/The Philippine Star

Sme rodina platila Hlavným správam a Hlavnému denníku

Hnutie Sme rodina zaplatilo vydavateľom dezinformačných portálov Hlavný denník a Hlavné správy, ktoré blokuje Národný bezpečnostný úrad, niekoľko desiatok tisíc eur. S informáciou prišiel denník SME, ktorý predpokladá, že si tak strana Borisa Kollára zaisťovala pozitívne ladené články. Ďalšie informácie nájdeš tu.

Boris Kollár
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Na proteste učiteľov sa zúčastnilo vyše 10 000 ľudí

Na dnešnom avizovanom proteste zamestnancov školstva sa zúčastnilo viac ako 10 000 osôb. Od štátu žiadali nielen zvýšenie platov, ale aj zlepšenie podmienok v práci. Svoju demonštráciu ukončili pred budovou Národnej rady Slovenskej republiky. Ďalšie informácie nájdeš tu.

Protest na Námestí SNP.
Protest na Námestí SNP. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Instagramový post dňa: Zuzana Čaputová je tretí rok prezidentkou

Prezidentka Zuzana Čaputová sa na sociálnej sieti ohliadla za tromi rokmi svojho vládnutia, počas ktorých Slovensko zažilo nielen pandémiu, ale aj vojnu u našich východných susedov. 

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

„Doba kríz, ktorú žijeme, bola a stále je unikátnou skúškou hodnôt, trpezlivosti, ale aj rozhodnosti a správnych krokov. Viete, čo bolo pre mňa v tejto dobe najťažšie? Spojiť dve ambície, ku ktorým som sa aj pri inaugurácii zaviazala. Byť hlasom tých, ktorých nepočuť, a teda prehovoriť, keď vidím, že veci nejdú dobrým smerom. A zároveň neprispievať k ďalším konfliktom v politike a štiepeniam v spoločnosti,“ napísala prezidentka.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia