Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. júna 2022, 11:30
Čas čítania 4:44
Martin Adam Pavlík

Dua Lipa svojou vzrušujúcou sexy šou roztancovala celý futbalový štadión v Bratislave (Report z festivalu Lovestream)

Dua Lipa svojou vzrušujúcou sexy šou roztancovala celý futbalový štadión v Bratislave (Report z festivalu Lovestream)
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
HUDBA BRATISLAVA DUA LIPA LOST FREQUENCIES LOVESTREAM FESTIVAL ZARA LARSSON ZOE WEES
Uložiť Uložené

Lovestream Festival, ktorý trvá od piatka 10. júna na bratislavskom Tehelnom poli, v sobotu ponúkol koncerty, aké sa rozhodne nevidia každý deň.

Organizátori nového festivalu Lovestream s úplnou ľahkosťou a eleganciou zavreli ústa všetkým pochybovačom a neprajníkom vraviacim, že ide o podvodnú udalosť a nie je možné, aby na Slovensku, na neznámom novom festivale vystúpila Dua Lipa. Ešte k tomu hneď na prvom ročníku. A predsa, nemožné sa stalo skutočnosťou.

Lovestream Festival v sobotu plnil veľa snov a nielen Slovákom. Za menami ako Zoe Wees, Zara Larsson, Lost Frequencies či Dua Lipa cestovali ľudia z rôznych krajín. Podľa jedného z organizátorov, Jána Kakaščíka, až 70 percent predaných lístkov bolo zo zahraničia. 

Lovestream Festival v Bratislave.
Lovestream Festival v Bratislave. Zdroj: Lovestream Festival

Poklad na domácej scéne

Sobotňajší program otvoril víťaz posledného ročníka populárnej Superstar, 26-ročný Slovák Adam Pavlovčin. Po novom vystupuje pod umeleckým menom ADONXS, a hoci krátky, no o to intenzívnejší koncert začal vlastnou, ešte čerstvou skladbou Moving On, ktorá uzrela svetlo sveta len minulý mesiac.

Hneď nato milo pozdravil publikum a navnadil divákov, keď povedal, že pokračovať bude jedným coverom, ktorým očaril už v speváckej šou. Vyzval divákov, aby hádali názov skladby. Po prvých tónoch bolo jasné, že ide o hádam najznámejšiu skladbu vychádzajúcej americkej hviezdy Olivie Rodrigo s názvom Drivers License.


Tú zaspieval už v Superstar tak, že všetkých mrazilo, a samotná Rodrigo by sa nemohla uraziť, keby práve túto verziu označili znalci za lepšiu ako originál. Aj Pavlovčin je vychádzajúcou hviezdou a zároveň istým pokladom na domácej scéne. Keď jeho úžasný a silný hlas znel celým štadiónom, určite viacerým napadlo, že práve on možno bude už o pár rokov rovno headlinerom na domácich či okolitých festivaloch a bude mu patriť ten najdôležitejší večerný primetime.

Adam Pavlovčin alias Adonxs na festivale Lovestream v Bratislave.
Adam Pavlovčin alias Adonxs na festivale Lovestream v Bratislave. Zdroj: Lovestream Festival

Komorné vystúpenie so silným odkazom

Pavlovčin má na to totiž všetky predpoklady. Zaslúžil by si rozhodne viac ľudí pod pódiom. V čase jeho koncertu však bolo na Tehelnom poli len veľmi málo divákov, navyše ešte stále s neistými tvárami. Po jeho vydarenom koncerte prišla na pódium partia z kanadského Vancouveru s názvom Rare Americans. V nej hrajú aj dvaja Slováci Ľubo Ivan a Ján Čajka. Predviedli sympatické vystúpenie a zmes žánrov, ich snaha roztancovať štadión sa však príliš nevydarila. V štichu ich nenechali aspoň ľudia v prvých radoch. 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

  
Všetci viac-menej netrpezlivo čakali na prvé veľké meno sobotňajšieho programu, len 20-ročnú nemeckú speváčku Zoe Wees, ktorá na scéne debutovala v roku 2019, pričom odvtedy stihla nahrať niekoľko singlov a jedno EP s názvom Golden Wings. V úvodnej skladbe Girls Like Us sa prihovorila všetkým ženám, ktoré majú problém dôverovať aj tým, čo ich nadovšetko milujú, a absolútne ohúrila krásnou farbou hlasu aj jemným chrapľákom. Následne pokračovala v inteligentnom podmanivom pope s výrazným nádychom soulu. 

Viackrát sa prekvapivo trocha nesmelo prihovorila divákom a prezradila, čo pre ňu jednotlivé skladby znamenajú. Prezradila napríklad aj to, že si z nej celý život ľudia uťahovali pre jej výzor, čo ju prinútilo napísať skladbu You Don’t Know Me. Práve tá bola hádam najsilnejšou spomedzi všetkých, ktoré odzneli. Predviedla komorné, citlivé vystúpenie so silným odkazom a jasne dokázala, že medzi menami ako Zara Larsson či Dua Lipa sa vôbec nestratí.

Speváčka Zoe Wees.
Speváčka Zoe Wees. Zdroj: Lovestream Festival

Zvodná tanečná šou

Krátko pred šiestou hodinou večer bolo z vyšších miest krásne vidno, ako sa Tehelné pole pomaly zapĺňa a ako sa ľudia hrnú dopredu, aby čo najlepšie videli 24-ročnú Švédku Zaru Larsson. Tá už v desiatich rokoch vyhrala tamojšiu spevácku súťaž Talang. Domáce publikum ju však pozná najmä vďaka oficiálnej hymne UEFA EURO 2016 s názvom This One’s For You, na ktorej spolupracovala s Davidom Guettom.

So skupinou Clean Bandit o dva roky neskôr naspievala aj chytľavú skladbu Symphony, ktorá takmer okamžite ovládla všetky rádiá naprieč svetom. Na festivale Lovestream preto ani jedna z týchto skladieb nesmela chýbať v jej setliste. Ešte predtým však s kapelou a vokalistkami zahrala hity ako I Would Like či Ruin My Life. Predviedla zároveň pôsobivú aj zvodnú tanečnú šou s precíznou choreografiou. 

Priznala davu, že jej koncertovanie a živé publikum nesmierne chýbalo a je veľmi rada, že môže znova stáť na pódiu. Následne potešila fanúšikov skladbami Ain’t My Fault či Look What You’ve Done a dokonca zahrala aj známu pieseň Lay All Your Love On Me od legendárnej švédskej kapely Abba. Ďalším na rade bol belgický hudobný producent a dídžej Felix De Laet známy ako Lost Frequencies.

Švédska speváčka Zara Larsson.
Švédska speváčka Zara Larsson. Zdroj: Lovestream Festival

Nákazlivá pozitívna energia

Už keď nabehol na pódium, bolo podľa ovácií publika jasné, že ľudia sa chcú baviť, a to naplno. Len čo sa chopil svojho príslušenstva a spustila sa hudba, zožal najväčší potlesk zo všetkých umelcov, ktorí dovtedy na festivale vystúpili. Na otázku „Ste pripravení na párty?“ dostal jasnú odpoveď. Na ploche na státie už bolo na Tehelnom poli takmer plno, pričom netrvalo dlho, kým sa dav rozbúril.

Na celom štadióne hádam nebolo človeka, ktorý by len tak v pokoji sedel a neužíval si hlasnú hudbu a skvelú atmosféru. Všetci hostia náruživo kývali rukami či hlavami do rytmu a na ich tvárach bolo vidno široké úsmevy. Bolo cítiť veľmi nákazlivú pozitívnu energiu. Všetci si boli totiž vedomí, že práve zažívajú niečo unikátne, a maximálne si to preto užívali. 

Lost Frequencies zahral aj obľúbené rádiovky Are You With Me alebo Reality a Belgičanovi navyše v závere setu dokonca prišiel na chvíľu pomôcť jeden z nedeľňajších headlinerov britský spevák Calum Scott. Tí, ktorí mali lístok len na sobotu, tak dostali krásny darček. Zahrali spolu skladbu Where Are You Now. Nakoniec dídžej poprosil všetkých prítomných, aby zasvietili svetlá na mobiloch, a postaral sa tak o krásny úkaz, ktorý bol skvelou bodkou za parádnou šou.

Lost Frequencies a Calum Scott.
Lost Frequencies a Calum Scott. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bez jediného falošného tónu a štipky zaváhania

Krátko po desiatej už prišiel hlavný bod programu – vystúpenie držiteľky troch cien Grammy, 26-ročnej britskej speváčky Dua Lipa. Počas toho, ako hudobníci spolu s množstvom tanečníkov postupne prichádzali na pódium, mohli diváci na veľkej obrazovke vidieť ich mená a tváre. V momente, keď sa na nej objavila Dua Lipa a bolo v diaľke vidno jej kráčajúcu siluetu, všetci začali nekontrolovateľne jasať. 

Britka otvorila koncert úderným hitom Physical a okamžite roztancovala celý futbalový štadión. Netrvalo dlho, kým zavítala aj na pripravený mostík a ocitla sa tak len pár metrov od najvernejších fanúšikov v prvom rade. Tam sa začala spolu s tanečníkmi vlniť do rytmu a ukradla si všetku pozornosť davu. I keď Zara Larsson už predtým ponúkla zvodnú vzrušujúcu sexy šou, Dua Lipa toto slovné spojenie dostala na úplne inú úroveň. 

Britská speváčka Dua Lipa na festivale Lovestream v Bratislave.
Britská speváčka Dua Lipa na festivale Lovestream v Bratislave. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Nasledovali ďalšie dobre známe hity New Rules a Love Again. Speváčka sa medzi piesňami priznala, že mala mierne obavy z toho, aké publikum na Slovensku bude, no odkázala, že to bolo zbytočné, a pochválila nadšený dav. Čoskoro vyskúšala aj spevácke schopnosti publika pri skladbe Be the One. Ďalej potešila skladbami One Kiss či Electricity, no zahrala aj cover Cold Heart od Eltona Johna. 

Celé vystúpenie dopĺňal pri každej skladbe skvelý vizuál a projekcia na obrazovke, neskôr aj úchvatná laserová šou počas skladieb Future Nostalgia či rekvizity v podobe vankúšov v tvare srdca, ktoré speváčka hádzala do davu. Počas hitu Levitating lietali pod pódiom aj obrovské balóny. Koncert, aký na Slovensku nemá obdoby, bez čo i len jedného falošného tónu či zaváhania uzavrela pieseň Don’t Start Now, pričom nechýbali ani konfety.

Dua Lipa sa rozlúčila s publikom slovami: „Milujem vás. Čoskoro sa opäť vidíme.“ Že by teda svitalo na lepšie časy? My sa v každom prípade už nevieme dočkať nedeľňajšieho programu a rockových stálic Red Hot Chili Peppers.  

Lovestream festival v Bratislave (sobota 11. júna).Lovestream festival v Bratislave (sobota 11. júna).Lovestream festival v Bratislave (sobota 11. júna).Lovestream festival v Bratislave (sobota 11. júna).
Zobraziť galériu
(24)
Domov
Zdieľať
Diskusia