Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2022, 11:57
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Ukrajinskí maturanti nafotili emotívnu ročenku na zničených tankoch. Mesto, kde chodili do školy, Rusi zdevastovali

Ukrajinskí maturanti nafotili emotívnu ročenku na zničených tankoch. Mesto, kde chodili do školy, Rusi zdevastovali
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda
ZAUJÍMAVOSTI RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA STREDNÉ ŠKOLY VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Študenti pózujú v troskách zbombardovaných domov či na zničených ruských tankoch.

Ukrajinskí maturanti zo strednej školy v historickom meste Černihiv na severe Ukrajiny sa vrátili do školy, ktorú navštevovali pred ruskou inváziou. Spoločne nafotili emotívne fotky s maturantskými stuhami do školskej ročenky.

Fotografie zachytávajúce aktuálnu pochmúrnu atmosféru zbombardovaného mesta zdieľal spravodajský portál Visegrád 24 na Twitteri. Študenti pózujú na viacerých zničených miestach, ktoré boli počas vojny zasiahnuté ostreľovaním ruských síl. Trieda sa odfotila napríklad v troskách zbombardovaných domov alebo na zničených ruských tankoch.

Černihiv je jedno z viacerých ukrajinských miest, ktoré nešťastne doplatilo na ostreľovanie a bombardovanie náletmi armády Ruskej federácie. Rakety zdevastovali napríklad tamojší Štadión Jurija Gagarina s kapacitou 12-tisíc miest, ktorý bol postavený ešte v roku 1936, sídliská s bytovými domami či rezidenčnú štvrť mesta, kde bolo zabitých 47 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia