Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2022, 16:30
Čas čítania 5:19
Dominik Vetrák

Ľutujeme, že sme na tieto filmy zaplatili vstupenky do kina. Toto je 5 najhorších hollywoodskych filmov roka 2022

FILMY A SERIÁLY NAJHORŠIE FILMY A SKLAMANIA ROKA 2023
Uložiť Uložené

Tieto filmy boli otrasné.

Rok 2022 už je spolovice za nami a my sa tak tradične obzeráme za tým, čo nás potešilo a, naopak, sklamalo vo svete filmov, seriálov či hier. Toto sú najhoršie filmy prvých šiestich mesiacov roka a sú medzi nimi výhradne hollywoodske blockbustery alebo snímky od streamovacích služieb.

Určite vznikli aj horšie snímky, no my sme vyberali len také, ktorých drahá produkcia mala zaručiť aspoň nejakú kvalitu. Tento zoznam tak pokojne môžeš vnímať aj ako súhrn veľkých filmov, ktoré nás sklamali najviac. 

Ak sa ti páčia naše každoročné a polročné prehľady toho najlepšieho zo sveta filmov a seriálov, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+. Vďaka tvojej podpore vieme, že máš o tieto články záujem, a budeme ich písať aj naďalej. 

Odporúčané
10 najlepších seriálov na Disney+, ktoré nie sú od Marvelu a Star Wars 10 najlepších seriálov na Disney+, ktoré nie sú od Marvelu a Star Wars 21. júna 2022, 12:30

Jurassic World: Dominion (réžia: Colin Trevorrow)

Naše hodnotenie: 5/10
Dĺžka filmu: 2h a 25 min
Herci: Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Laura Dern, Sam Neill

Režisér Trevorrow, ktorý úspešne vrátil sériu o dinosauroch na strieborné plátna ešte v roku 2015 podareným Jurským svetom, ju zároveň pochoval tým najnovším. Po jeho pozretí už veru na ďalšie dobrodružstvo s dinosaurmi nemáme vôbec chuť. Tretia časť je až prekvapivo generická, bez akéhokoľvek originálneho nápadu a s otrasným scenárom, kde nič a takmer nikto nedáva zmysel. 

Spomenúť môžeme „vlakovú“ trať v jaskyniach plných dinosaurov. Prečo by tam, preboha, niekto púšťal dinosaury? A čo keď sa dostanú na trať a spôsobia vážne nehody? Prečo je ovládač elektrickej energie umiestnený medzi dinosaurmi a prečo majú aj v tomto parku také smiešne bezpečnostné opatrenia? Stretnutie hlavných postáv s pilotkou Kaylou bolo takisto vrcholom náhody. 

Tvorcovia nedokázali legendárne postavy využiť zaujímavým spôsobom

Všimol si si, že táto časť nepredstavila ani veľa druhov nových dinosaurov a ich súboje? Bolo tam toho minimum a nič, čo by sme už nevideli v predošlých dieloch. Tvorcovia tejto série ponúkli len ďalší sterilný hollywoodsky blockbuster, ktorý nemá dušu.

Odporúčané
Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 19. decembra 2023, 16:30

Nedodali mu ju ani milované postavy z originálneho filmu, ktoré tvorcovia využili na najnudnejšiu možnú dejovú líniu – špionáž geneticky zväčšených kobyliek v ďalšom prihlúplom zvrate filmu. Na tomto filme môžeme pochváliť len naháňačku na Malte, postavu Ramsayho, podvodnú scénu a niekoľko vydarených odkazov na pôvodné časti.

Je evidentné, že tvorcovia nedokázali nadviazať na nedomyslený koniec druhej časti, v ktorej naklonované dievčatko pustilo dinosaury na slobodu. Koncept dinosaurov voľne žijúcich medzi ľuďmi v tomto filme až na niekoľko krátkych scén tvorcovia vôbec nevyužili. Prakticky tak nemal zmysel a celý dej sa mohol odohrávať v ďalšom parku. 

Jurassic World: Dominion.
Jurassic World: Dominion. Zdroj: Universal Pictures US

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (réžia: David Yates)

Naše hodnotenie: 5,5/10
Dĺžka filmu: 1h a 48 min
Herci: Mads Mikkelsen, Jude Law, Eddie Redmayne

Ďalší film, ktorý vôbec nemal vzniknúť. Úprimne, celá táto séria nemala vzniknúť. Stačil jeden film o magických bytostiach a hotovo. Grindelwaldovu minulosť sme mohli spoznávať v iných snímkach a mohla byť aj lepšie spracovaná. Herci Johnny Depp či Mads Mikkelsen zahrali Grindelwalda skvelo, rovnako ako Jude Law zahral Dumbledora.

Ich konflikt je však v sérii nezaujímavý, nekonečný a trvalo tri filmy, než proti sebe vôbec zdvihli prútiky. Fantastické zvery 3 mali neuveriteľne dlhý úvod, počas ktorého sa takmer nič nedialo. Pochváliť na ňom môžeme azda len kvalitu počítačových trikov, sekvencie v jaskyniach, kde Newt „tancoval“, a vizuál súbojov, hoci nedávali veľký zmysel (ako keď postava Yusufa Kamu zlikvidovala jedným švihom prútika asi 20 nepriateľov). 

Mads Mikkelsen je skvelý Grindelwald, slabý scenár však nezachráni ani on

Tvorcovia série Fantastické zvery chceli vyrozprávať príbeh Dumbledora a Grindelwalda, no nasilu tam tlačili magické bytosti. Tretia časť bola zbytočne dlhá a plná deravých scenáristických rozhodnutí. Svet Harryho Pottera ponúka množstvo zaujímavých udalostí a časových období. Fantastické zvery však takmer nič z toho nedokážu využiť.

Odporúčané
2023: Najhoršie filmy a najväčšie seriálové sklamania doteraz 2023: Najhoršie filmy a najväčšie seriálové sklamania doteraz 7. júla 2023, 9:00

Navyše boli by sme veľmi radi, keby už tieto filmy režíroval aj niekto iný ako rutinér David Yates. To však tvrdíme už niekoľko rokov a hollywoodske štúdio Warner Bros. nás nie a nie vypočuť. Už niekoľko rokov je evidentné, že celovečeráky zo sveta Harryho Pottera potrebujú sviežu víziu nových režisérov a nie človeka, ktorý ich už natočil sedem.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116285 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia