Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2022, 18:08
Čas čítania 1:12
Dominik Vetrák

Predátor loví Indiánov v roku 1719. Komančovia nemajú v novom filme proti mimozemšťanovi s pokročilou technológiou žiadnu šancu

Predátor loví Indiánov v roku 1719. Komančovia nemajú v novom filme proti mimozemšťanovi s pokročilou technológiou žiadnu šancu
Zdroj: Hulu/Disney
FILMY A SERIÁLY PREDÁTOR PREY
Uložiť Uložené

Prey premiéruje na Hulu už v auguste. Sleduj trailer na prequel k Predátorovi.

Mladá Indiánka Naru (Amber Midthunder) sa snaží prežiť v nehostinnom prostredí Ameriky v roku 1719. Popri svojich povinnostiach sa snaží stať sa špičkovou lovkyňou v klane. Jej útok na medveďa preruší Predátor, ktorý medveďa zabije a zároveň ju tým zachráni.

Predátor sa čoskoro pustí aj do jej priateľov z radov Indiánov, no nikto Naru neverí, že prišla akási príšera z nebies. Keď však začne umierať čoraz viac ľudí naokolo, kmeň začne panikáriť. 

Odporúčané
Ako sa natáčal film Top Gun: Maverick? Lietali herci skutočne v stíhačkách a ako natočili scény v kokpitoch? Ako sa natáčal film Top Gun: Maverick? Lietali herci skutočne v stíhačkách a ako natočili scény v kokpitoch? 5. júna 2022, 12:30

Prey je najnovší film v sérii Predátor, ktorý sa odohráva pred udalosťami všetkých doterajších častí. Bude zaujímavé sledovať, ako Naru a jej kamaráti nakoniec Predátora zabijú (ak sa im to vôbec podarí), keďže majú proti jeho technológiám k dispozícii len primitívne zbrane. V snímke Prey budeme sledovať vôbec prvú návštevu Predátora na Zemi. 

Tvorcovia sa snažia byť čo najviac autentickí a zobraziť indiánsky kmeň Komančov čo najdôveryhodnejšie. Aj preto hrajú v snímke mnohí ľudia s indiánskymi koreňmi. Snaha tvorcov však vychádza tak trochu nazmar, keď všetky postavy vo filme hovoria primárne po anglicky.

Chápeme, že keby sa postavy vo filme rozprávali indiánskym jazykom, tvorcovia by nedokázali zaujať až také veľké masy divákov. Ak ťa to nebude vyrušovať, zrejme ťa čaká napínavý akčný sci-fi film. My ešte dopĺňame, že Predátor ponúkne aj kompletný indiánsky dabing a titulky. Konkrétne si film budeš môcť užiť v komančskom jazyku.

Prey tak bude úplne prvým celovečerným filmom na svete v rámci streamingových platforiem, ktorý niečo také ponúkne. Na streamovaciu službu Hulu sa Prey dostane už 5. augusta. Réžie sa chopil Dan Trachtenberg (Black Mirror, 10 Cloverfield Lane). 



Mohlo by ťa zaujímať:
– Tajomné lesy a históriou nasiaknuté hrady. Týchto 10 miest pri Bratislave je ideálnych na jarné výlety
10 najlepších hier pre dvoch a viacerých hráčov, ktoré si užiješ z pohodlia gauča
KVÍZ: 15 ťažkých otázok o Harrym Potterovi, na ktoré poznajú správnu odpoveď len niektorí fanúšikovia
Domov
Zdieľať
Diskusia