Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2022, 12:45
Čas čítania 1:25
Viktor Kniš

Igor Matovič zdieľa prázdny kočík pred palácom prezidentky Čaputovej. Niekto tlačí na to, aby podpísala jeho protiinflačný balík

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Aj keď nie je jasné, kto sa takto rozhodol ozvať prezidentke Zuzane Čaputovej, aj samotný Igor Matovič sa už v minulosti podobným spôsobom zviditeľnil.

Prezidentke Zuzane Čaputovej končí 15-dňová lehota, počas ktorej musí rozhodnúť o tom, či podpíše novelu zákona z dielne ministerstva financií o balíku pomoci pri inflácii pre vybrané skupiny rodín s deťmi. Dnes sa v súvislosti s touto témou stretla so zástupcami miest a obcí, keďže veľkú časť nákladov chce šéf rezortu financií Igor Matovič zobrať práve samosprávam. 

Ráno pred stretnutím niekto pred prezidentský palác odparkoval prázdny detský kočík s odkazom: Dnes už len a len od pani prezidentky závisí, či sa 3 milióny detí a rodičov konečne dočkajú úcty zo strany štátu.

Dve veľmi zreteľné fotografie tohto odkazu zdieľal na svojom facebookovom profile práve Igor Matovič, ktorý v posledných týždňoch dôrazne tlačil na priechod „prorodinného balíka“, a to aj napriek nesúhlasu koaličného partnera zo strany Sloboda a solidarita. Zákon prešiel s podporou strany ĽSNS, ktorú vedie odsúdený neonacista Marian Kotleba a odídencov od extrémistov okolo Tomáša Tarabu.

Matovič
Zdroj: Igor Matovič/Facebook

Prezidentka Zuzana Čaputová môže zákon vrátiť do parlamentu, do úvahy prichádza aj možnosť, že ho pošle na Ústavný súd, aby ten rozhodol, či bolo v súlade s ústavou, keď ho poslanci schválili v zrýchlenom legislatívnom konaní. V skratke to znamená, že neprešiel odbornou diskusiou, ani úradmi, ktoré posudzujú, či bude novela efektívna a oplatí sa štátu po finančnej stránke.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Igor Matovič k fotke kočiara nepridal žiadny komentár, nie je preto jasné, či za tlakom na prezidentku touto formou môže stáť aj on sám. V minulosti už odprezentoval niekoľko svojich podobných nápadov a ukázal, ako veľmi má rád vizuálne pomôcky. Za všetko hovoria napríklad striekačky, ktorými zasypal bývalého poslanca Martina Poliačika, ale aj tričká s protikorupčnými heslami alebo 12 miliónov vo falošných bankovkách v parlamente. 

Matovičove najzásadnejšie teatrálne momenty sme krátko po voľbách zhrnuli v tomto článku

Pred zatiaľ poslednými parlamentnými voľbami sa zviditeľnil aj zapaľovaním 5-tisíc sviečok pred Úradom vlády SR, keď ho viedol Peter Pellegrini. Sviečky mali znázorňovať počet ľudí, ktorí zomreli lebo nedostali potrebnú zdravotnú starostlivosť.

Mohlo by ťa zaujímať:
Kam zájsť v Bratislave do kaderníctva? Zver sa do rúk profesionálov a nebudeš ľutovať
Kam zájsť v Bratislave na kávu a koláč? Vybrali sme 11 najzaujímavejších kaviarní a cukrární
Kvízy na Refresheri - Vyskúšaj svoje vedomosti a schopnosti z rôznych oblastí.
Domov
Zdieľať
Diskusia