Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2022, 17:55
Čas čítania 1:16
Dominik Vetrák

Seriály Stranger Things a Obi-Wan prekonali rekordy sledovanosti na Netflixe a Disney+

Seriály Stranger Things a Obi-Wan prekonali rekordy sledovanosti na Netflixe a Disney+
Zdroj: Netflix/Disney+
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY OBI-WAN KENOBI STRANGER THINGS
Uložiť Uložené

Netflix aj Disney sa tešia z nových seriálov, vďaka ktorým získajú aj nových predplatiteľov.

V piatok 27. mája premiérovali na streamovacích službách dva nové seriály. Netflix začal streamovať prvú časť štvrtej série Stranger Things a na Disney+ sme videli prvé dve časti minisérie Obi-Wan Kenobi. Oba seriály sme hodnotili pozitívne. Zvedaví na ne boli aj diváci, pretože oba prekonali rekordy sledovanosti na daných streamovacích platformách.

Odporúčané
10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe 10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe 30. mája 2022, 12:30

Obi-Wan Kenobi sa v rámci množstva odsledovaných hodín stal najúspešnejšou premiérou seriálu v histórii Disney+. Má to však háčik. Keďže Disney ráta odpozerané hodiny, seriál má výhodu oproti tým, ktoré sú kratšie ako klasických 40 – 50 minút. Navyše Obi-Wan premiéroval rovno s dvomi časťami.

Logicky tak diváci uvidia viac hodín zo seriálu, ktorý je po dvoch častiach dlhý hodinu a pol, ako zo seriálu, ktorý je dlhý 30 – 50 minút. Aj tak však ide o obrovský úspech a je možné, že spoločnosť Disney bude chcieť postavu Obi-Wana vďaka jej popularite ešte v nejakom seriáli využiť. 

Veľký úspech zaznamenala aj štvrtá séria Stranger Things. Predplatitelia Netflixu videli počas prvých dní od premiéry až 286,7 milióna hodín nových epizód. Nedokážeme z toho vypočítať, koľko divákov reálne nové epizódy videlo, no podľa Netflixu je to najväčšia premiéra anglicky hovoriaceho seriálu v histórii Netflixu.

Najsledovanejším seriálom Netflixu a zrejme aj najsledovanejším seriálom spomedzi všetkých streamingových služieb a televízie celkovo je juhokórejský hit Squid Game. Štvrtá séria Stranger Things už Squid Game zrejme nepredbehne. Posledné dve časti Stranger Things totiž premiérujú až 1. júla, čo je viac ako 28 dní od premiéry prvých častí štvrtej série.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Budú sa preto počítať samostatne. Keby celá séria vyšla naraz, je možné, že štvrtá séria Stranger Things by na tom bola lepšie. Opäť však pripomíname, že nejde o úplne relevantné údaje a stále nevieme, ktorý seriál videlo viac divákov celkovo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia