Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2022, 9:05
Čas čítania 0:43
Dominik Vetrák

Ak si rasista, nie si pravý fanúšik Star Wars, odkazuje ti Ewan McGregor. Herec sa zastal Moses Ingram zo seriálu Obi-Wan

Ak si rasista, nie si pravý fanúšik Star Wars, odkazuje ti Ewan McGregor. Herec sa zastal Moses Ingram zo seriálu Obi-Wan
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY OBI-WAN KENOBI RASIZMUS A PRÁVA MENŠÍN
Uložiť Uložené

Star Wars sa verejne stavia proti rasistom.

Herečka Moses Ingram, ktorá aktuálne hrá záporáčku v seriáli Obi-Wan Kenobi na Disney+, zažíva veľmi náročné obdobie. Diváci seriálu jej na sociálnych sieťach posielajú nepríjemné a rasistické odkazy. Netrvalo dlho a Star Wars sa cez oficiálny účet na Twitteri v oficiálnom vyjadrení zastali herečky. Tvorcovia Star Wars odmietajú prijať akékoľvek rasistické prejavy. 

„V galaxii Star Wars je 20 miliónov druhov bytostí. Nebuď rasista.“ 

Herečku podporil aj herec Ewan McGregor, hlavná herecká hviezda seriálu. 

Anketa:
Videl si už prvé časti seriálu Obi-Wan?
Áno
Nie
Áno
54 %
128 Hlasov
Nie
46 %
111 Hlasov

Spoločnosť Disney, ktorá vlastní Lucasfilm a produkuje Star Wars filmy a seriály, pritom herečku varovala, že sa niečo podobné zrejme stane. Prešli si tým totiž aj herci John Boyega a Kelly Marie Tran, ktorí zažili vlnu rasistických odkazov hneď po tom, ako si zahrali v Star Wars filmoch. Disney a Lucasfilm sa vtedy hercov veľmi nezastali, no zdá sa, že v tomto prípade chcú urobiť viac a postaviť sa rasistom na odpor. 

Domov
Zdieľať
Diskusia