Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 15:52
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

Diváci na sociálnych sieťach urážali herečku zo seriálu Obi-Wan Kenobi pre jej farbu pleti. Star Wars majú odkaz pre rasistov

FILMY A SERIÁLY OBI-WAN KENOBI SPRÁVY ZO SVETA STAR WARS
Uložiť Uložené

Tvorcovia odmietajú tolerovať rasizmus.

Tvorcovia nového seriálu Obi-Wan Kenobi na sociálnych sieťach zaznamenali rasistické urážky voči 29-ročnej herečke Moses Ingram. Tá si zahrala Revu, jednu z hlavných záporných postáv. Celý štáb však stojí za herečkou a zdôrazňuje, že vo svete Star Wars, ktorý pozostáva z 20 miliónov odlišných druhov, nie je žiaden priestor na rasizmus.

Anketa:
Páči sa ti postava Revy?
Je skvelá.
Celkom dobrá.
Nepáči sa mi.
Je skvelá.
30 %
185 Hlasov
Celkom dobrá.
32 %
197 Hlasov
Nepáči sa mi.
38 %
234 Hlasov

Diváci majú, samozrejme, právo na to, aby kritizovali herecký výkon Moses Ingram alebo kroky jej seriálovej postavy. Urážanie herečky pre jej farbu pleti by však v civilizovanej spoločnosti nemalo byť tolerované. Svet Star Wars pritom vo všetkých filmových trilógiách predstavil už viacero hrdinov tmavej pleti, ako napríklad majstra Macea Windua, Landa Calrissiana či Finna.

„Sme hrdí na to, že môžeme v rodine Star Wars privítať Moses Ingram, a tešíme sa na to, ako sa príbeh Revy rozvinie. Ak niekto chce, aby sa cítila akýmkoľvek spôsobom nevítaná, môžeme mu odkázať iba jedno: vytrváme,“ napísali administrátori účtu Star Wars na Instagrame. Príspevok v priebehu troch hodín lajklo takmer 150 000 fanúšikov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Star Wars (@starwars)

Domov
Zdieľať
Diskusia