Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. mája 2022, 10:23
Čas čítania 0:37
Jakub Paulík TASR

Ľudia kradnú v Maďarsku evidenčné čísla, aby mohli lacno tankovať

ZAUJÍMAVOSTI MAĎARSKO SPRÁVY ZO SVETA TANKOVANIE
Uložiť Uložené

V okolí Mosonmagyaróváru evidujú už 30 krádeží.

Cudzinci v Maďarsku zareagovali na nariadenie vlády, podľa ktorého môžu pohonné látky za nižšie ceny tankovať iba vodiči s maďarským evidenčným číslom. Začali ich jednoducho kradnúť. V okolí Mosonmagyaróváru na severozápade sa doposiaľ odohralo už 30 takýchto prípadov.

S informáciou pre rozhlasovú stanicu Ratatics prišiel zástupca generálneho riaditeľa ropnej spoločnosti MOL Group Péter Ratatics. Ten zároveň tvrdí, že niektorí ľudia predkladajú na pumpách falošné osvedčenia o evidencii vozidla.

Anketa:
Aj ty chodíš tankovať do Maďarska?
Áno.
Išiel by som, ale mám to ďaleko.
Nie.
Áno.
21 %
59 Hlasov
Išiel by som, ale mám to ďaleko.
21 %
59 Hlasov
Nie.
58 %
161 Hlasov

Tankovanie v Maďarsku začali mať v poslednom období v obľube aj Slováci, ktorí na slovenských weboch zverejňujú miesta s benzínkami, kde sa dá tankovať za lepšie ceny. Základné druhy benzínu a nafty v Maďarsku aktuálne stoja 480 forintov, čiže zhruba 1,22 eura za jeden liter. Trhová cena je okolo 600 forintov, čiže asi 1,52 eura.

Ešte predtým, než maďarská vláda prišla s opatrením o evidenčných číslach, Slovákov museli na benzínkach v Maďarsku neraz otáčať domov. Mnohé pumpy totiž pre vysoký nápor na niekoľko dní zatvárali, pretože nemali čo predávať.

Odporúčané
Dvaja Taliani založili na Slovensku firmu, ktorá retušuje fotky svetových módnych značiek. Ročne upravia aj milión fotiek Dvaja Taliani založili na Slovensku firmu, ktorá retušuje fotky svetových módnych značiek. Ročne upravia aj milión fotiek 30. mája 2022, 16:30
Domov
Zdieľať
Diskusia